Elkészítési idő: 30 perc
Sárgarépás burgonyafasírt
Sárgarépás burgonyafasírt
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 30 dkg sárgarépa
- 1/2 csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 1 ek liszt
- só
- őrölt bors
- 1,5 dl tejföl
- 1,5 dl natúr joghurt
- 1 kis citrom
- cayenne-bors
- 3 dkg tökmag
- olaj
Elkészítése:
- A serpenyőben szárazon megpirítjuk a tökmagot, kivesszük, kihűtjük.
- A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.
- A tökmagból 1 evőkanálnyit félreteszünk, a többit durvára aprítjuk, összekeverjük a tejföllel, joghurttal, citromhéjjal és citromlével, sóval, cayenne-borssal ízesítjük.
- A meghámozott burgonyát és sárgarépát durvára reszeljük, hozzáadjuk a finomra aprított petrezselymet, zúzott fokhagymát, lisztet és a felvert tojásokat.
- A burgonyás masszát összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk.
- Olajat hevítünk egy teflon serpenyőben és a masszából közepes méretű burgonyafasírtokat sütünk alacsony hőfokon, közben többször megforgatjuk, hogy minkét oldala át tudjon sülni.
- Papírtörlőn leitatjuk róla a zsiradékot, kevés mártással tányérra rendezzük, a félretett tökmaggal megszórjuk.
- A maradék mártást külön tálkában kínáljuk hozzá.
Nagyon guszta lett. Pont van maradék krumplim, amit ma fel szeretnék turbózni kicsit, azt hiszem, így fogom elkészíteni:))
VálaszTörlésNagyon guszta!
VálaszTörlésFinom, s guszta a tálalása is. Én egyébként cicege néven ismerem.
VálaszTörlésIstenien néz ki és nagyon kívánatos. Van egy sejtésem, hogy hamarosan nálam is elkészül...:)
VálaszTörlés