Elkészítési idő: 45 perc
Svéd gombasaláta
Hozzávalók:
- 1 kg csiperke gomba
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 kis doboz sűrített paradicsom
- 3-4 babérlevél
- 1 mk kakukkfű
- 1 citrom vékonyan levágott héja
- citromlé
- 2 ek száraz fehérbor
- pici cukor
- 3 ek olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
- A felhevített olajon üvegesre futtatjuk az apróra felkockázott vöröshagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, fedő alatt kis lángon addig pároljuk, míg zsírjára visszasül.
- Hozzátesszük a paradicsompürét, sót, frissen őrölt borsot, kakukkfüvet, citrom spirálban levágott héját és ízlés szerinti levét, babérlevelet, cukrot, kevés fehérbort és kicsi vizet hozzáöntve kb negyed órát főzzük, amíg besűrűsödik.
- Megvárjuk, míg kihűl, kidobjuk belőle a babérleveleket, citromhéjat.
- Lefedve hűtőszekrénybe tesszük 2-3 óra hosszára, míg összeérnek az ízei.
Nagyon gusztaaa!
VálaszTörlésJól néz ki nagyon! ...és szép az üvegtálad! :)
VálaszTörlés