Télből egy kicsit a nyárba... Sajnos, nem utazni indulok, csak ahogy elkészült ez a nyár színeit és hangulatát idéző gyümölcssaláta máris egy kicsit derűsebb lett a hangulatom. Télen különösen fontos a gyümölcsök fogyasztása, mert rengeteg tápanyag és rost van bennük. Nyáron dúskálhatunk a rengeteg-féle, nap érlelte gyümölcsben, ilyenkor azonban be kell érjük kicsit szolidabb kínálattal. Két kedvenc téli C-vitamin forrásom a narancs és a kiwi, gránátalma magocskákkal gazdagítva gyönyörű színkavalkádot varázsoltam belőlük a tányérra. Az illatos likőr mesterien harmonizált az édes gyümölcsök zamatával.
Elkészítési idő: 10 perc
Gránátalmás kiwi-narancs saláta
Hozzávalók:
- 2 nagyobb vagy 3 kisebb narancs
- 2 kiwi
- 1 gránátalma
- triple-sec vagy narancslikőr
Elkészítése:
- A narancsokat és kiwiket meghámozzuk, karikákra vágjuk, váltakozva lerakjuk egy tányérra.
- Meglocsoljuk a narancslikőrrel, megszórjuk gránátalmamagokkal.
- Néhány percig állni hagyjuk, hogy a likőr átjárja a gyümölcsöket.
Csodásan néz ki, az íze szintén hasonló lehet! Nagyon eltudnám fogadni most !
VálaszTörlésSzuper vitamin-tál! Látványa jót tesz a szemnek, elfogyasztása pedig a testnek! Csodás kompozíció!
VálaszTörlés