Ma reggelire készítettem egy pohár forró citromos tea kíséretében. A napokban egy nagy áruházban láttam meg az apró, színes minipaprikákat, rögtön az jutott eszembe, hogy körözöttel kellene megtölteni őket. A körözöttet mindenki másképp készíti és szereti. Én a juhtúró fanyar ízét nem szeretem benne, így nem is szoktam abból készíteni, viszont mindig jó habosra, könnyű állagúra keverem ki és egy kicsi csípős pirospaprikát is teszek bele, de csak éppen annyit, hogy sejteni lehessen benne. Pirítóssal és sokféle friss zöldséggel nagyon laktató reggeli. Szerintem vendégváráshoz is gyors, könnyű, mutatós előétel.
Elkészítési idő: 10 perc
Körözöttel töltött színes mini paprikák
Hozzávalók:
- 5-6 db színes mini paprika
- 50 dkg tehéntúró
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1-2 ek tejföl
- 1 cs újhagyma
- só
- pirospaprika
- őrölt kömény
díszítés:
- néhány szem fekete olajbogyó
- koktélparadicsom
- újhagymaszár
Elkészítése:
- A túrót tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat és a tejfölt, robotgéppel habosra keverjük, majd a fűszereket és a zöldjével együtt felkarikázott újhagymát is hozzákeverjük.
- (Kevés újhagyma zöldet félreteszünk a díszítéshez).
- A körözöttet csillagcsöves habzsákba kanalazzuk és a félbevágott, kimagozott mini paprikákba töltjük, tetejüket olajbogyókarikákkal díszítjük.
- Tálra rendezzük, pirítóssal, sok friss zöldséggel tálaljuk.
Nagyon csodás reggeli! Azok a nyári szép színek! Jó így Január közepén ilyen szép képeket nézegetni! Máris jobb a kedvem! Nagyon guszta!
VálaszTörlésGyönyör és mennyire finom lehet, viszem, megcsinálom, köszönöm!:-)
VálaszTörlésNagyon guszta ! Annyira szép ez a vidám színes tálca ezzel a finom körözöttel!
VálaszTörlésNagyon jól nézt ki!:) Üde színfolt a télben:)
VálaszTörlésMár a látvány is önmagukért beszél.A tavasz és a nyár színeit hozta vissza.:))
VálaszTörlés