Mostanában egyre gyakrabban jutnak eszembe gyerekkorom kedvenc süteményei. Vannak amelyek kicsit már feledésbe merültek, de azért időnként bevillan, hogy egyiket, másikat de régen is készítettem. Hát ilyen ez a kókusztekercs is. Örök kedvenc. Némi újítást azért eszközöltem rajta. Mielőtt feltekertem volna, az egyik rúdba tölteléket is tettem. Egy üveggel a nyáron eltett házi rumos meggy esett áldozatul, a gesztenye pedig azért került bele, mert még maradt egy fél csomag az ünnepekről. Ízlés dolga, de mi ezt is úgy szeretjük, ahogy az almás pitét: kevés tészta sok töltelékkel. Látszik is, hogy nem sajnáltam a finom kókuszkrémet belőle.
Elkészítési idő: 15 perc
Pihentetés: 8 óra/480 perc
Kókusztekercs 3:1-ben
Kókusztekercs 3:1-ben
Hozzávalók:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 15-20 dkg porcukor
- 1,5-2 dl tej
- ízlés szerint rum
krém:
- 25 dkg puha VAJ(!)
- 25 dkg porcukor
- 15 dkg kókuszreszelék
hempergetéshez:
- 5 dkg kókuszreszelék
töltelék:
- gesztenyemassza
- rumos meggy
Elkészítése:
- A tészta hozzávalóit annyi tejjel összegyúrjuk, hogy nem túl lágy, de nyújtható tésztát kapjunk.
- Kettévágjuk, cipót formálunk belőlük, kicsit pihentetjük a tésztát.
- Közben elkészítjük a krémet, a lágy vajat először a porcukorral, majd a kókuszreszelékkel dolgozzuk össze.
- A cipókat külön-külön, két folpack közé téve kinyújtjuk, megkenjük a kókuszos krémmel.
- Az egyik tekercset simán hagyjuk, a másiknak a felébe házi rumos meggyet, a másik felébe rúddá formázott gesztenyemasszát teszünk.
- A folpack segítségével óvatosan feltekerjük és a vágódeszkára szórt kókuszreszelékben meghengergetjük őket.
- Hűtőbe téve kifagyasztjuk, csak másnap szeleteljük.
Annyira nagyon szépek és guszták lettek ezek a tekercsek! Nagy kedvencünk nekünk is és jó régen csináltam én is ! Nagyon tetszik a blogod új felső része!
VálaszTörlésMindegyik nagyon szuper!:)
VálaszTörlésHú, ez gyönyörűűűű! Úgy megkóstolnám... :)
VálaszTörlésÉn is csak azt tudom mondani, húúú, ez gyönyörű. Jutka blogjából kerültem hozzád, nagyon tetszik a blogod. Isteni dolgok vannak benne.:)) Ha nem bánod a követőid sorába álltam:)) A szuper szakácskönyvekhez is beálltam, és mentettem, nagyon klassz.:))
VálaszTörlésEzt én is imádtam kiskoromban! Csoda guszta! :)
VálaszTörlés