2012. április 30., hétfő

Epres túrókrém




Amikor nincs időm túl sokat foglalkozni a hétvégi desszertekkel, akkor mindig jól jön egy könnyű, percek alatt elkészíthető pohárkrém. Sőt, a nagy melegben, mint ami most is beköszöntött nagy hirtelen, nincs is kedvem mást készíteni, mint valami hűsítő finomságot. Szerencsére már lehet kapni finom, édes "eperízű" epret, igaz még nem a hazait, mert az igen borsos árban van, de a desszert a külhoniból is pompás lett. 

Elkészítési idő: 10 perc

Epres túrókrém

Hozzávalók:
4 személyre

  • 50 dkg eper
  • 50 dkg sovány tehéntúró
  • 8 ek  ásványvíz
  • 5 ek  cukor
  • 1 kis dobozos natur joghurt
  • 1 ek durvára vágott pisztácia


Elkészítése:

  1. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, félreteszünk belőle 12 szemet, a többit apróra vágjuk és összeturmixoljuk.
  2. 8 darabot szeletekre vágunk, 4-et félreteszünk a díszítéshez.
  3. Kimossuk a turmixgép poharát, belerakjuk a túrót hozzáadjuk az ásványvizet, a cukrot, a joghurtot és jó krémesre összeturmixoljuk.
  4. A túrókrémet megfelezzük és az egyik felébe belekeverjük az eperpürét.
  5. Üvegpohár aljára teszünk a fehér túróból, kirakjuk eperszeletekkel, rákanalazzuk az epres túrót, majd ismét eperszeletek következnek, végül elosztjuk a tetején a fehér túrót.
  6. A poharakat fél órára a hűtőbe tesszük, hogy lehűljön a krém, majd megszórjuk a durvára aprított pisztáciával és feldíszítjük a félretett maradék 4 eperszemmel.  


    



1 megjegyzés:

  1. Ajaj, micsoda kehely! Mostanában egyre többet készítek én is. Legutóbb shake-t kevertem eperrel. Nagyon szép fotók! Tényleg gyorsan össze lehet dobni és egy meleg nyári napon kitűnő desszert.

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!