2012. május 31., csütörtök

Nyári csípős káposztasaláta


 Már itt a kerti sütögetések ideje. A porhanyósra sült grillezett húsok mellé remekül illenek a friss, ropogós saláták. A megszokott görög,- vagy paradicsomsaláta helyett én most alternatívaként ajánlom az Anyukám káposztasalátáját, mely zsenge új káposztából készül, harsogóan friss, ropogós és kellemesen csípős is. Nálunk kilószámra fogy, annyira szeretjük. Most próbáljátok ki, amíg szezonja van, ilyenkor a legfinomabb.      

Elkészítése:  90 perc

Nyári csípős káposztasaláta

Hozzávalók:

 • 1 kg új fejes káposzta
 • 1-2 hegyes (nem atom) erős zöldpaprika
 • 5-6 szál újhagyma (vagy 1 vöröshagyma) 

salátalé:
 • cukor
 • ecet
 • kömény

Elkészítése:

 1. A fejes káposzta külső leveleit leszedjük, cikkekre vágjuk, torzsáját kiszedjük, majd nagyon vékony laskákra szeleteljük, enyhén lesózzuk, nem kifacsarósra, csak annyira, hogy átvegye a só ízét és kicsit megpuhuljon, 1/2 - 1 órát állni hagyjuk. ( Ha nem zsenge káposztából készítjük, akkor nem sózzuk le, hanem  forrásba lévő, enyhén sós vízzel leöntjük, 4-5 percet állni hagyjuk, hogy a káposzta rostjai kicsit megpuhuljanak, leszűrjük)
 2. A káposztához hozzáadjuk a  vékonyan felkarikázott újhagymát és csípős zöldpaprikát, megszórjuk őrölt köménnyel (aki szereti egész köményt is tehet bele)  jól összekeverjük. 
 3. Ecetből, sóból, cukorból és vízből salátalevet készítünk. A káposztasalátát üvegekbe töltjük, rámerjük a salátalevet, legalább 1 napig hagyjuk összeérni, tálalásig hűtőben tároljuk.
 4. Jól behűtve kínáljuk.                     


2 megjegyzés:

 1. De nagyon szeretem ezt a fajta salátát! Nagyon guszta!

  VálaszTörlés
 2. Nálam jöhet az atomerős paprika is.

  VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!