Nyári csípős káposztasaláta
Hozzávalók:
- 1 kg új fejes káposzta
- 1-2 hegyes erős zöldpaprika
- 5-6 szál újhagyma zöldjével együtt (esetleg 1 fehér vagy vöröshagyma)
salátalé:
- só
- cukor
- ecet
- kömény
Elkészítése:
- A fejes káposzta külső leveleit leszedjük, cikkekre vágjuk, torzsáját kiszedjük, majd vékony laskákra szeleteljük.
- Enyhén lesózzuk, nem kifacsarósra, csak annyira, hogy átvegye a só ízét és kicsit megpuhuljon, 1/4 órát állni hagyjuk.
- Ha nem zsenge káposztából készítjük, akkor nem sózzuk le, hanem forrásba lévő, enyhén sós vízzel leöntjük, 4-5 percet állni hagyjuk, hogy a káposzta rostjai kicsit megpuhuljanak, leszűrjük.
- A káposztához hozzáadjuk a vékonyan felkarikázott újhagymát, csípős zöldpaprikát, megszórjuk őrölt köménnyel, (aki szereti egész köményt is tehet bele) jól átforgatjuk.
- Vízből, ecetből, sóból, cukorból ízlés szerinti salátalevet készítünk.
- A káposztasalátát üvegekbe töltjük, rámerjük a salátalevet, legalább 1 napig hagyjuk összeérni, tálalásig hűtőben tároljuk.
- Jól behűtve kínáljuk.
De nagyon szeretem ezt a fajta salátát! Nagyon guszta!
VálaszTörlésNálam jöhet az atomerős paprika is.
VálaszTörlés