Nálunk nem múlhat el karácsony hagyományos ételek és finom likőrök nélkül. Minden évben készítek tojáslikőrt, de idén szerettem volna még egy másik fajtát, nevezetesen a csokilikőrt is kipróbálni. TeaRoom-nál meg is leltem a tökéletes receptet hozzá. Azért tetszett meg, mert nincs benne tojás. Az ugyanis van elég a tojáslikőrben. Nem akartam, hogy a végén még tojás mérgezést kapjunk. Krémesen lágy csupa csoki íz, pont olyan, amilyennek lennie illik egy likőrnek. Pillanatok alatt elkészül és szerintem ugyanennyi idő alatt el is fogyna, ha nem tartanám hét lakat alatt. De ott tartom. Próbáljátok ki, karácsonyig még nálatok is elkészül, garantáltan emeli az ünnep és a vendégek hangulatát, gasztro-ajándéknak is nagyon találó.
Elkészítési idő: 15 perc
Csokilikőr
Hozzávalók:
fél literhez
- 2 dl folyékony habtejszín
- 4 ek keserű kakaópor
- 15 dkg cukor
- 10 dkg 70-80%-os jó minőségű étcsokoládé
- 2,5 dl rum
Elkészítése:
- A tejszínt elkeverjük a kakaóporral, cukorral és az étcsokival együtt óvatosan, kis lángon felolvasztjuk.
- Ha minden egyneműen feloldódott, akkor langyosra hűtjük, hozzáadjuk a rumot.
- Finom szűrőn át üvegbe töltjük, fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
- Ha időközben nagyon besűrűsödne, rummal vagy tejszínnel hígíthatjuk.
De finom lehet, és milyen csodaszép kompozíció:) Én kávés krémlikőrt készítettem, az is finom, már aki szereti a kávét:)
VálaszTörlésHa likőr, az már rossz nem lehet. Szívesen megkóstolnám a tiédet is.
TörlésGyönyörű fotó, nagyon ízléses képek! A csokilikőr az egyik kedvencem. Máris vittem a receptjét! Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok Neked és családodnak!!
VálaszTörlésKriszti, mindenképpen megér egy próbát. Én is kívánok Nektek áldott, békés, boldog Karácsonyt!
TörlésSzia! Ebből a mennyiségből hány deci jön ki?Klaudia
VálaszTörlésfél liter, vagyis 5 dl.
VálaszTörlésSziasztok!
VálaszTörlésXilittel próbálta már vki ezt a líkőr?
Köszi
Nagyon jól néz ki, a fotó csodás mint mindig! Nem lett vastag, én készítettem fehér csokoládéval, és nagyon besűrűsödött, inkább krém lett..alkoholos :)
VálaszTörlésSzia, a rum fehér vagy barna rum? vagy mindegy?
VálaszTörlésKöszi: Timi
Kedves Timi!
TörlésKi mit szeret ill. kinek mit bír el a pénztárcája. Én hajós (barna) rumot használtam hozzá.
A tojaslikort iden is a Te recepted alapjan keszitettem,most kiprobaltam a csokit is. Dupla adaggal inditottam,most varom,hogy langyosra huljon es belekeverjem a hazi kortepalinkat,remelem jooo lesz!
VálaszTörlésSzofika, de örülök! Remélem ez a likőr is elnyeri a tetszésedet. Hű, ha még jó kis házi pálesz is van benne, már nem lehet rossz. Kíváncsian várom, hogy sikerült.
TörlésHuhh, nagyon jó lett! Viszont a pálinka helyett legközelebb azért rumot vagy vodkát teszek bele, mert picit kiérződik az íze, de lehet csak nekem,mert nem vagyok odáig a pálinkáért, de Anyuéknál csak ez volt :)) A tojás is isteni finomra összeért, örök hálám ezekért a receptekért :)
TörlésAz igazi házi pálinka azért elég ütős tud ám lenni. Szerintem 1-2 napi állás után szelídül egy kicsit majd az íze. Örülök, hogy kipróbáltad őket, váljék egészségetekre.
TörlésIdén ehető ajándékokat szeretnék készíteni a távolabbi rokonságnak, és ez a likőr is a listámra került, istenien néz ki :)
VálaszTörlésAbban tudnál esetleg segíteni, hogy hol tudok szép üveget venni hozzá?
Köszönöm!
Nagy áruházak konyhai részlegén szoktam látni díszesebb üvegeket, de webáruházak kínálatában is akadnak szépek. Sok sikert a likőr elkészítéséhez!
TörlésSziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ezt mennyi ideig lehet eltenni, hogy ne romoljon meg? Illetve hűtőben kell tartani?
VálaszTörlésKöszönöm!
A tejszín miatt csak 1-2 hétig javaslom a tárolását, hűtőben.
VálaszTörlésSzuper recept, tavaly kipróbáltuk holland kakaóporral és nagy sikere volt köszi. :) Klaca
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett, köszönöm a visszajelzést!
TörlésNem lesz nagyon keserű?Mármint a csoki+keserű kakaóporhoz 15dkg cukorral.
VálaszTörlésNekünk nem volt keserű. Ízlés szerint lehet növelni a cukor mennyiségét, ha valaki úgy szereti.
TörlésKöszönöm szépen!
Törlés