Elkészítése: 30 perc
Tejszínes csirke piccata linguinivel
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 2 ek olívaolaj
- 2 + 1 ek vaj
- 3 ek citromlé
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dl csirkehúsleves
- 2 ek kapribogyó
- 5-6 szárított paradicsom
- 3 dl tejszín
- só
- frissen őrölt bors
- linguini tészta
Elkészítése:
- A csirkemelleket vékony, egyenletes szeletekre vágjuk.
- Megfelezzük, majd hosszában is félbevágjuk.
- Enyhén kiklopfoljuk.
- A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, a felesleget lerázzuk róla.
- Egy serpenyőben összeolvasztjuk az olajat a 2 ek vajjal és kb 3-3 perc alatt szép pirosra sütjük benne a húsok mindkét oldalát.
- Kivesszük és melegen tartjuk.
- Feltesszük a vizet forrni, sózzuk, kifőzzük a tésztát.
- Közben elkészítjük a mártást: a visszamaradt zsiradékhoz hozzáöntjük a bort, csirkehúslevest, citromlét, hozzáadjuk a lecsöpögtetett kapribogyót és az apróra vágott szárított paradicsomot.
- Hozzáadunk 1 ek vajat.
- Kóstoljuk meg a mártást és még fűszerezzük, ha szükséges.
- Én pici cukrot ebben a fázisban szoktam hozzáadni, hogy kompenzáljam a szósz savasságát.
- Közepes lángon krémesen lágy mártássá főzzük.
- Az étel tálalható úgy is, hogy a kifőtt tésztára helyezzük a hússzeletet és leöntjük a mártással, de én jobb szeretem, ha a szószba belekeverem a tésztát, összeforgatom, így a tészta felszívja az isteni mártást, a tetején elrendezem a hússzeleteket, apróra vágott petrezselyemmel meghintve és néhány citrom karikával díszítve tálalom.
Olyan jó és "ízléses" elő-jegyzetet írtál róla, hogy máris meghoztad a kedvem hozzá. Persze a képek is lenyűgözőek!
VálaszTörlésNagyon tetszik a recepted:) Szeretem az ilyen gyorsan összedobós ételeket a hétköznapokra, bár ez a csirkemell miatt éppen a hétvégi menü része is lehetne:)
VálaszTörlésCsodásan néz ki ez a kis edényke és ami benne van itt előttem , akkor tetszene még jobban ha közelebb lenne hozzám. Nagyon finom lehet! Nagyon tetszik az új blogfejléced!
VálaszTörlés