A hűtőben talált maradékok eltüntetése céljából készült ma ebédre az a tészta-étel. Mikor már csak egy kicsi van ebből is, abból is, na akkor készülnek a "mindent bele" variációk. A rakott tészta azért jó, mert mindent bele lehet tenni, amit otthon találunk, aztán a sütőben szépen összesül, a ropogósra sült aranybarna sajtkéreg alatt pedig ott lapul a mennyei ízkavalkád. Ma a hús kimaradt belőle, mert néha kellenek a húsmentes napok is, de az íze kedvéért egy kis füstölt sonkát tettem bele. Nagyon jó kis ebédünk volt.
Elkészítési idő: 45 perc
Brokkolis, sonkás penne sajtmártással
Hozzávalók:
- 50 dkg penne tészta
- 60 dkg brokkoli
- 3 dl tejszín
- 15 dkg krémsajt
- 10 dkg füstölt sonka
- 1 piros kaliforniai paprika
- 25 dkg trappista sajt
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
- A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd egy sütőedénybe öntjük.
- Az apróra vágott brokkoli fejeket ress-ropogósra főzzük, leszűrjük, egyenletesen ráborítjuk a tésztára.
- A tejszínt és a krémsajtot a tűzön összemelegítjük, sózzuk, borsozzuk.
- A felcsíkozott paprikát és a kisebb darabokra tépkedett sonkát elrendezzük a tésztán, leöntjük a tejszínes sajtmártással.
- A tetejére ráreszeljük a sajtot, előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
De nagyon jól néz ki, guszta! Az íze biztosan nagyon finom volt!
VálaszTörlésKedves Nea!
VálaszTörlésNagy szeget ütöttél a fejembe...
Ma véletlenül néztem meg a blogstatisztikát és elcsodálkoztam, ma 74 képemet vitték el recept nélkül. Ilyenkor én mit tehetek?
Hm, még tőlem is? Most igazán átérzem ami Veled is megtörtént.
Ha majd hazajön a lányom megkérem tanítson meg hogyan kodoljam le a képeimet.
Azok a csőtészta sorok alul! Nagyon ötletes recept! Máris eltettem, egyszer előhúzom, az biztos. Remek képek megint!
VálaszTörlés