Rubin Gabi hirdette meg a Blogkóstoló 9. fordulóját, melyre jelentkeztem én is. Nekem a sorsolást követően a játékban LUJZA blogja (Timi a konyhában) jutott, tőle kellett receptet választanom. Lujzának sok finom sütis receptje van, így majdnem biztos voltam benne, hogy süteményt fogok készíteni. Három recept nagyon gondolkodóba ejtett, az egyik a Sajttorta forró meggyes szósszal, a másik a Citromos máktorta és a harmadik a Milliomos szelet volt. De aztán a blogot tovább nézve ráakadtam a Padlizsános csigák-ra, ami annyira megtetszett, hogy a sütik helyett végül ezt választottam, mivel nagyon nagy kedvencem a padlizsán, és a csípős ízeknek is nagy rajongója vagyok. Picit eltértem az eredeti leírástól, mert nem raktam a töltelékbe friss rozmaringot, úgy éreztem, hogy a nagyon karakteres, erőteljes íze elnyomná a padlizsán lágyságát, így én néhány levél friss bazsalikommal helyettesítettem. (A receptbe az eredeti verziót írtam be) A chili imádatom miatt a kisült csigácskák tetejére én még friss chilit is karikáztam és megszórtam chili szállal is. Mindent egybevetve nagyon finomra sikerült, reményeim szerint többször el fogom készíteni a közeljövőben, hisz most tele a piac padlizsánnal. A torták közül biztosan megsütöm majd valamelyiket, mindhárom nagyon finomnak ígérkezik. Köszönöm a receptet Lujzának, én ezzel jelentkezem a Blogkóstoló 9. játékra.
Elkészítési idő: 45 perc
Padlizsános csigák
Hozzávalók:
15-16 darabhoz
- 1 csomag friss leveles tészta (275 gr)
- 1 kisebb padlizsán
- 2 húsosabb paradicsom
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 ek olívaolaj
- chili pehely
- 1 kisebb ágacska rozmaring levelei
- 1 cs petrezselyemzöld finomra vágva
- 5 dkg reszelt félkemény sajt (pl. gouda, edámi, trappista)
- só
tetejére:
- 3-5 dkg reszelt félkemény sajt (pl. gouda, edámi, trappista)
Elkészítése:
- A vöröshagymát finomra aprítjuk, a meghámozott padlizsánt kis kockákra vágjuk.
- A paradicsomokat az alján keresztben bevágjuk, néhány másodpercre forrásban lévő, majd hideg vízbe tesszük, héját lehúzzuk, kis kockákra vágjuk.
- A rozmaring és a petrezselyem leveleit finomra aprítjuk.
- Egy serpenyőben az olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a padlizsánt és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a chili pehellyel.
- Addig sütjük, míg a padlizsán teljesen megpuhul és nem marad lé alatta.
- A zöld fűszereket csak a végén adjuk hozzá, egy kevés petrezselyemzöldet félreteszünk a tálaláshoz.
- A padlizsános ragut hűlni hagyjuk.
- Egy közepes méretű gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, a sütőt 180°C fokra előmelegítjük.
- Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk a leveles tésztát. 5 dkg reszelt sajtot egyenletesen elosztunk a felületén úgy, hogy körben a szélein 1 cm-t szabadon hagyunk.
- Erre kerül a már langyos padlizsánragu.
- Szorosan feltekerjük, majd 1,5 cm vastagon felszeleteljük.
- Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk a csigákat, tetejükre szórjuk a maradék reszelt sajtot.
- Kb 20-25 perc alatt világosra sütjük, frissen, petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
Hát ez istenien hangzik:) Kipróbálós, szerintem finom lenne kelt tésztával is.
VálaszTörlésIgen, erre én is gondoltam. Biztos ízlene úgy is.
TörlésSzuper jól néz ki!!!!
VálaszTörlésKriszti, köszi! :)
TörlésGyönyörűek lettek! Örülök, hogy találtál kedvedre valót a blogomon, ahol sajnos még!!! nem túl gazdag a választék.
VálaszTörlésKedves Lujza!
TörlésÉn találtam ám sok mindent nálad, amit szívesen kipróbálnék még. Nagyon jó receptjeid vannak, idővel meg bővül még a választék. Bekukkantok majd többször hozzád. :))