Elkészítési idő: 45 perc
Baconos-paradicsomos töltött cukkini
Hozzávalók:
1-2 személyre
- 2 zsenge cukkini
- 1 vöröshagyma
- 1/2 paradicsom
- 1 nagy ek krémsajt (vagy tejföl)
- só
- frissen őrölt bors
- csipet pirospaprika
- 10 dkg bacon
- 1 ek olívaolaj
- 2-3 dkg trappista sajt
- 2 dkg vaj
- 1/2 cs petrezselyem
Elkészítése:
- A megmosott, szárazra törölt cukkiniket félbevágjuk, óvatosan kikapargatjuk a belsejét, kisebb darabokra vágjuk és félretesszük.
- A vöröshagymát finomra aprítjuk, a paradicsom magjait eltávolítjuk, a húsát szintén apróra vágjuk.
- A bacon szalonnát felkockázzuk, az olajon ropogósra pirítjuk. A szalonnapörcöket kiszedjük, a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát és a cukkinik kikapart belsejét is kicsit átforgatjuk rajta.
- Amikor elkészült áttesszük egy tálba, hozzáadjuk a paradicsomot, sült bacont, krémsajtot és a fűszereket.
- Egy sütőedényt enyhén kivajazunk.
- A masszát egy kanál segítségével beletöltjük a cukkinikbe, betesszük a sütőedénybe. Tetejükre ráreszeljük a sajtot, pici vizet öntünk alá, fóliával letakarjuk.
- 200 C fokos sütőben kb 20-25 percig sütjük, míg a cukkini megpuhul, a fóliát levéve rápirítjuk a sajtot a tetejére.
- Durvára vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
- Önmagában is nagyon ízletes előételként, de rizzsel, kölessel, bulgurral kínálva önálló főétel lehet.
Jaj, de jól néz ki!!! A húsos változatot én is szoktam készíteni - egyszer ezt is kipróbálom... :)
VálaszTörlésSzépen mutatnak! Most jegyzetelek, csak érjek haza ki lesz próbálva :-)
VálaszTörlésMegnéztem a húsos változatot is, nem csoda, hogy ennyire népszerű, irtó guszta! :) De ez a hús nélküli is nagyon tetszik, felvettem az elkészítendők listájára! :)
VálaszTörlés