Ma ez a nagyon egyszerű, de annál finomabb és egészségesebb villám ebéd készült és gyakorlatilag fél óra alatt le is tudtam a konyhában való ténykedést, mivel nem kellett hagyományos pizza tésztát sütni, mert a padlizsán helyettesítette azt. A hűtőben lévő néhány árválkodó zöldség féléből és sajtokból bizony ilyen mutatós és ízletes ebédet is lehet készíteni, a feltéteket illetően még tehetünk rá szalámit, sonkát, gombát, hagymát, sült paprikát, bármit, amit szeretünk és egy hagyományos pizzára is ráraknánk. Legközelebb cukkini alappal is kipróbálom. Így nem csak a kalóriákon tudunk spórolni, de friss szezonális zöldségekkel feltölthetjük most a vitamin raktárainkat is.
ötlet: INNEN
Elkészítési idő: 30 perc
Sült padlizsán "pizza"
Hozzávalók:
1 személyre
- 1 nagy duci padlizsán
- pizza szósz vagy ketchup
- 2 dkg reszelt parmezán sajt
- 2 paradicsom
- 1/2 mozzarella
- oregano
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
- friss bazsalikom
Elkészítése:
- A padlizsánt megmossuk, leszárítjuk, héjastul kb 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Picit sózzuk.
- Kevés olívaolajjal megkenjük mindkét oldalát és grillen vagy serpenyőben megsütjük.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, tetejét pizza szósszal vagy ketchuppal vékonyan megkenjük, meghintjük parmezánnal, rátépkedjük a mozzarellát, rárakosgatjuk a felszeletelt paradicsomot.
- Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oreganoval, kevés olívaolajat csorgatunk rá.
- 180°C-os sütőben kb 8-10 percig sütjük, míg a sajt megolvad.
- Tálalás előtt a tetejére néhány bazsalikomlevelet teszünk, friss, zöld salátát kínálhatunk mellé.
De jó ötlet:) Csudaszép szinesek:)
VálaszTörlésnagyon ínycsiklandóan néz ki :)
VálaszTörlésNagyszerű ötlet! A gyermekeim nem biztos díjaznák, de nekem jöhet:-)
VálaszTörlés