A hétvégén kint jártam a piacon, de a rossz idő miatt nem volt túl sok árus és nagy választék sem. Már hazafelé indultam, mikor megláttam az aranyos kis bébicéklákat. Céklát minden télen szoktam készíteni savanyúságnak, mert nagyon jó kis vitaminforrás és amúgy is imádom a gyönyörű bíbor színét és az ízét is. Ezen az oldalon találtam ezt a nagyon ígéretes céklasaláta receptet, így most nem a szokásos savanyúság lett belőle. A hozzávalókat sütőben kell összesütni és mire a cékla megpuhul magába szívja a mennyei mézes-balzsamos ízeket. Én csak friss pirítóssal eszegettem magában, de sült húsok mellé is finom köret lehet.
Elkészítési idő: 100 perc
Balzsamecetben sült mézes cékla fetával
Hozzávalók:
- 50 dkg (bébi)cékla
- 10 dkg feta sajt
- 1/2 dl olíva
- 1-2 ek balzsamecet
- 1 ek méz
- 1/2 csokor snidling (nálam újhagymaszár)
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
- A (bébi)céklákat meghámozzuk, negyedeljük, egy mélyebb tálba tesszük. Ha nagyobb a cékla kisebb kockákra vágjuk.
- Meglocsoljuk mézzel, balzsamecettel, olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk. Jól összeforgatjuk.
- A tál tartalmát tűzálló edénybe öntjük, a tetejét rátéve 180-200°C-n 60-80 perc alatt megsütjük.
- Ha a kés könnyen belemegy a céklába, akkor van készen.
- A megsült céklát egy tálba öntjük, citromlével, olívaolajjal megcsorgatjuk, tetejére felkockázott feta sajtot és apróra vágott snidlinget szórunk
Nagyon izgalmas lehet az íze. Éppen a napokban főztem céklát salátának. Ha elfogy így készítem a következő adagot. :o))
VálaszTörlésDe jóóó! Kíváncsi leszek, hogy ízlik-e?
VálaszTörlésNagyon tetszik! Ki fogom próbálni :))
VálaszTörlés