Lejárati idő végéhez közeledő leveles tésztához kerestem receptet, de inkább sósra vágytam, mint édesre. Egyre jobban kívánja már az ember a friss zöldeket, primőröket, könnyedebb ételeket. Ezen az oldalon találtam rá végül a mai ebédötletre. Nekem előre kinyújtott leveles tésztám volt, így a falatkáim nem lettek olyan szép magasak, de ízre azért tökéletesre sikerültek. Aki szeretné, még kevés vízzel hígított felvert tojássárgájával is lekenheti a tésztát sütés előtt, én most ezt a lépést kihagytam. Látványos vendégváró fogásnak is bevethetjük, ha azonnal, friss-ropogósan tudjuk tálalni. Előre is elkészíthető, csak akkor kell a sütőbe betolni, ha a vendégek megérkeztek, tíz perc múlva már kínálhatjuk is.
Elkészítési idő: 30 perc
Brokkolis leveles tészta
Hozzávalók:
- 1 cs (270 gr) leveles tészta
- 1 kisebb brokkoli
- 10 dkg szalámi
- néhány szem koktél paradicsom
- 1 cs mini mozzarella
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
- A brokkolit apróbb darabokra vágjuk, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk kihűlni.
- A leveles tésztát kinyújtjuk, felkockázzuk, (nálam 7x7 cm volt) mindegyik közepére egy szalámit helyezünk, majd erre felszeletelt mozzarella sajtot és koktélparadicsomot teszünk.
- A végén ráfektetjük a brokkolit is. Sózzuk, borsozzuk.
- A tésztát sütőpapíros tepsibe tesszük, előmelegített sütőben 200 C-on kb 10 percig sütjük.
- Frissen tálaljuk.
Az imádott leveles tészta, olyan sok mindenre használható, imádom! :)
VálaszTörlésA fotók is gyönyörűek mint mindig!
Party-falatnak kitűnő! Vagy el tudom képzelni egy gyerekzsúrra is...Brokkoli nélkül, a gyerekek azt nem szereik. Én viszont nagyon! Marha guszta!
VálaszTörlésMilyen jó kis vacsoraötlet, nálam is várakozik a hűtőben egy csomag hamarosan lejáró szavatosságú leveles tészta. A fotókat elnézve már tudom is, mi lesz belőle! :)
VálaszTörlésÉn is szoktam hasonlót készíteni. Jól hangzik brokkolival is :-)
VálaszTörlés