Elkészítési idő: 80 perc
Citromos áfonyás kenyér
Hozzávalók:
- 8 dkg olvasztott vaj
- 20 dkg cukor
- 1/2 citrom héja és leve
- 2 tojás
- 30 dkg liszt + 1 ek
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 1- 1,2 dl tej
- 15-20 dkg áfonya
Elkészítése:
- Egy edényben összekeverjük a vajat, cukrot, citrom levét és reszelt héját, tojásokat.
- Egy másik edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, sót és sütőport, majd a tejet és a vajas-cukros keveréket felváltva hozzákeverjük a liszthez.
- Az áfonyát meghintjük 1 evőkanál liszttel, ez segít elkerülni, hogy a gyümölcs lesüllyedjen, a felesleget lerázzuk, majd óvatosan a tésztába keverjük.
- A masszát egy kisebb kivajazott formába öntjük, (nálam 7x12x24 cm) 175°C-os előmelegített sütőben kb 1 órát sütjük. (tűpróba!)
- Rácsra téve hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük.
- Tetejét porcukorral meghintve tálaljuk.
Finom süti, csodás fotókkal! :)
VálaszTörlésKérek szépen egy szeletet. Vagy inkább kettőt. Klassz ez az üveg forma!
VálaszTörlésSzépséges és nagyon finom is lehet! :)
VálaszTörlésCsodás, színes finomság. Jól esne egy szeletke a vasárnapi ebéd után :-)
VálaszTörlésJaj, hogy ez milyen finom lehet... A fotók is olyan szépek, üdék, vidámak. :)
VálaszTörlésNagyon guszta sütemény. Olyan igazi teadélutáni szeánszhoz való... Hasonló van nekem is, csak abban aszalt gyümölcsök vannak. Az áfonya a kedvencnaem, szerintem nagyon szeretném...
VálaszTörlés