Elkészítési idő: 30 perc
Joghurtos cukkinikrémleves fokhagymás krutonnal
Hozzávalók:
- 3 közepes zsenge cukkini (kb 60-70 dkg)
- 1 kisebb burgonya
- 1 vöröshagyma
- 2 g fokhagyma
- 1 liter csirkehúsleves
- 3 ek görög joghurt
- 2 ek olívaolaj
- kevés vaj
- só
- frissen őrölt bors
fokhagymás kruton:
- néhány szelet kenyér
- 1-2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
- A vaj-olaj keverékén megfuttatjuk a vöröshagymát és fokhagymát.
- Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a héjas cukkinit.
- Felengedjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk a zöldségeket.
- Botmixerrel krémesre turmixoljuk, hozzákeverjük a joghurtot, ha kell még után ízesítjük, a tűzre visszatéve összeforraljuk.
- A fokhagymás krutonhoz a kenyérszeleteket tepsibe helyezzük, félig megpirítjuk a sütőben.
- Kivesszük, mindkét oldalát megkenjük a fokhagymával, ha kicsit kihűlt apróra felkockázzuk, majd a sütőbe visszatolva ropogósra sütjük.
- A levest a fokhagymás krutonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!