Nyárbúcsúztató szendvics. Gyors harapnivaló reggelire vagy uzsonnára a maradékok felhasználásával. A ciabattát én most készen vettem, de bagettre, rozskenyérre, is tehetjük a rakományt. A pirított kenyérfélét lehelet vékonyan kenjük be a fokhagymával és itassuk át a finom fűszeres olajjal, amelynek az íze nagyon jól illik a grillezett padlizsánhoz. A szendvics megkoronázásaként egy nagy szelet mozzarellát és nap érlelte aszalt paradicsomot tegyünk a tetejére. A padlizsánt cukkinivel vagy sült paprikával is helyettesíthetjük. Jó étvágyat hozzá!
Elkészítési idő: 15 perc
Sült padlizsános, mozzarellás, aszalt paradicsomos szendvics
Hozzávalók:
- 2 kisebb padlizsán
- 1 cs mozzarella
- 6 olajban eltett, szárított paradicsom
- 2 g fokhagyma
- jégsaláta
- petrezselyemzöld
- 3 ciabatta
- kevés olívaolaj
a kenyér megkenéséhez:
- 2 ek olívaolaj
- 1/4 mk cayenne bors
- 1/4 mk szárított oregano
- csipet só
Elkészítése:
- A padlizsánokat közepes vastagságúra felkarikázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalukat kevés olívaolajjal megkenjük, grill serpenyőben megsütjük.
- A ciabattákat kettévágjuk, a vágott felüket megpirítjuk, majd még melegen megkenjük fokhagymával és a fűszeres olajjal.
- Ráhelyezzük a jégsalátát, grillezett padlizsánokat, a tetejükre pedig 1 szelet mozzarellát és 1 szárított paradicsomot ültetünk, petrezselyemzölddel díszítjük.
- Azonnal fogyasztjuk.
Csodásak a fotók, annyira visszaadják, hogy milyen finomak a szendvicsek! :) A padlizsánért nem nagyon rajongok, de egy-két ilyen szendvicsen nagyon szívesen fogadnám! :)
VálaszTörlés