Délutáni nassolásra készítettem ezt a pohárkrémet.
Ezen az oldalon találtam hozzá az inspirációt. Ez inkább csak egy ötlet, mint recept, de ha hirtelen ránk tör a "valamiédesetdeazonnal"- érzés, akkor különösebb rákészülés nélkül, néhány perc alatt varázsolhatunk magunknak egy mennyei, kanalazható desszertet. Különlegessége, hogy a sült mézes gyümölcs még melegen van rétegezve a hűsítő, selymes görög joghurttal. Eredetileg a fahéj nem szerepelt az összetevők között, de szerintem a szilva - meg az én ízlésem - megkívánja ezt az illatos fűszert, tettem bele még kevés rumot is, ha már az örömteli pillanatoknak hódolunk. Gyors, látványos és finom, a kemény és puha gyümölcs is egyaránt remekül hasznosítható ebben a villámgyors desszertben. Más gyümölcsökkel is kipróbálhatjuk, bármilyen kekszmorzsával, babapiskótával rétegezve vagy csokireszelékkel a tetején turbózhatunk még rajta.
Elkészítési idő: 30 perc
Meleg mézes szilva görög joghurttal
Hozzávalók:
2 főre
- 6-8 szilva
- 2 ek méz
- 1 ek barna cukor
- 1 tk vanília kivonat
- 1 tk őrölt fahéj
- 2-3 ek rum
- 1 ek vaj
- 30 dkg görög joghurt
- 3 dkg pisztácia
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 220°C-ra.
- Egy tálban összekeverjük a mézet, barna cukrot, fahéjat, rumot és vanília kivonatot.
- Hozzáadjuk a negyedekbe vágott szilvát, összekeverjük.
- A mézes szilvát egy tűzálló edénybe öntjük, vajdarabkákat morzsolunk a tetejére és kb 10-20 percre a sütőbe tesszük, puhára sütjük. (A szilva érettségi fokától függ a sütési idő.)
- A szilvát a sütés során keletkezett mártással együtt poharakba rétegezzük a joghurttal.
- Tálalás előtt száraz serpenyőben megpirított pisztáciát szórunk a tetejére.
Ó, ez csodás! Nagyon megfelelne most az én ízlésemnek is !:-)
VálaszTörlésUram, Atyám, de jól néz ki! Kehely-függő vagyok. Kellet nekem meglátni...
VálaszTörlés