Almazselé
(2-3 adag)
Hozzávalók:
- 2 közepes alma
- 1,5 csésze almalé (vagy víz)
- 2 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet fahéj
- citromlé
- 2 ek keményítő + kevéske víz
Elkészítése:
- Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, közben folyamatosan locsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon meg.
- Egy edénybe öntjük az almalevet, hozzáadjuk a reszelt almát, cukrokat, fahéjat.
- Néhány percig kevergetve főzzük, míg el kezd sűrűsödni.
- A keményítőt simára keverjük néhány evőkanál vízzel és a forrásban lévő péphez adjuk, elkeverjük, néhány rottyanás után lehúzzuk a tűzről.
- Ha kicsit kihűlt, poharakba vagy tálkákba adagoljuk.
- Azonnal vagy hűtőben kihűtve is kínálhatjuk.
Különleges és ízléses desszert. Nagyon fincsi lehet!
VálaszTörlésÓ, milyen egyszerű és nagyszerű desszert! :) Viszem tovább a receptet, tele a kamra almával! :)
VálaszTörlésNagyon finom,ma meg is csinálom,épp van egy kissé törődött almám,köszönöm a receptet!
VálaszTörlésIcu, szívesen, remélem elnyeri a tetszésedet.
TörlésTényleg milyen egyszerű és finom kanalazgatni való finomság - nagyon jó ötlet. :)
VálaszTörlésJajj, ez nagyon finom! :) (Épp a kunsági tokányt főzöm - már sokadszorra - és a recept olvasása közben gondoltam szétnézek kicsit a blogon, mert eddig nem tettem meg. És most látom, hogy ez a recept is itt van, én a magyarblogokon találtam, és nem is figyeltem, hogy milyen oldalra visz tovább. Ez is felkerül a 'máskor is elkészítem' listára, ezek után most már tényleg feliratkozok a blogra!) Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésKedves Zsófi!
TörlésÖrülök, hogy kipróbálod a receptjeimet és ilyen sikert aratnak nálad is. Én köszönöm, hogy olvasol és hogy visszajeleztél! További kellemes időtöltést, olvasgatást kívánok a blogon!