Moszkauer
Hozzávalók:
kb 15-20 db-hoz
- 1,2 dl tejszín
- 12 dkg (barna)cukor (nálam 10 dkg)
- 10 dkg durvára vágott dió
- 10 dkg ledarált vagy apróra vágott cukrozott narancshéj
- 1 dkg vaj
- 1 dkg liszt
- kevés rum
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
- A tejszínt lábasba öntjük, mikor el kezd forrni hozzáadjuk a cukrot, narancshéjat és vajat, elkeverjük, majd a diót is hozzáöntjük. Tűzről levéve belekeverjük a lisztet is. Egy képlékeny, de azért formázható masszát kapunk.
- A főzetet kiöntjük egy tányérba, hogy hamarabb hűljön.
- Ha kihűlt, habzsákba téve - nagy átmérőjű csővel, hogy a dió kiférjen rajta - 3-4 cm távolságot hagyva, mivel a sütik terülni fognak, féldiónyi halmokat nyomunk egy szilikonos sütőpapírral kibélelt sütőlemezre. Előtte végezzünk próbasütést! Ha nagyon elterülne a masszánk sütés közben, akkor még egy kis lisztet kell hozzáadni, ha meg nem terül kellőképpen, akkor egy kis tejszínt.
- A kis halmokat egy rumba mártott villa segítségével kicsit lelapítjuk.
- 200°C-os előmelegített sütőben kb 10-12 percig sütjük, míg a sütemények széle barnulni nem kezd. Nagyon hamar meg tud égni, figyelni kell rá!
- Ha megsültek, a tepsiben hagyjuk hűlni egy kicsit, míg megszilárdulnak, majd egy késsel alányúlva, óvatosan tegyük sűtőrácsra őket. Megvárjuk, míg teljesen kihűlnek.
- Közben felolvasztjuk az étcsokoládét, majd bekenjük vele a sütik alját és villával vagy recés habkártyával megmintázzuk.
- Csokis felükkel felfelé rácsra tesszük és megvárjuk, míg a csokoládé megdermed.
Ez aztán valóban olyan eldugni való finomság, és csak néha-néha elővenni falatozni belőle! Nagyon hangulatos a fotód!
VálaszTörlésÉvi, sajnos nem dugtam el elég jól, mert már el is fogyott. Sebaj, sütök még belőle az ünnepekre.
TörlésNagyon kedves fotók, a sütiről már nem is beszélve. Olyan régóta tervezem megsütni, de valahogy eddig még nem került sorra, pedig biztos nagyon finom. Egyszer kóstoltam a Daubnernél...
VálaszTörlésKriszti, ha lesz időd és kedves, süsd meg, biztosan nagyon fogod szeretni.
TörlésNagyon finom csemege lehet :-) A háttereid is nagyon szépek, hangulatosak!
VálaszTörlésKatalin, köszönöm szépen!
Törlés