Jégcsap sütemény
Hozzávalók:
kb 25-30 db-hoz
- 35 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 1 tojás
- 5 dkg olvasztott fehér csokoládé
- 1 tk színtelen mandula aroma
- 1/2 tk vanília aroma
- csipet só
Elkészítése:
- A liszthez hozzáadjuk a sót, összekeverjük.
- Egy másik edényben kikeverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott csokit, tojást és az aromákat.
- Hozzáöntjük a lisztet, tésztát gyúrunk belőle, golyót formálva folpackba csomagoljuk, 30 percre a hűtőbe rakjuk.
- A tésztából diónyi darabokat csípünk és ujjnyi vastag 20 cm hosszú rudakat sodrunk belőle.
- Középen összehajtjuk, a végeit összecsípjük, majd a tésztát többször megcsavarva kialakítjuk a jégcsap formát.
- Kevés vízzel lekenjük, megszórjuk kristálycukorral, jégcukorral vagy ehető csillámmal.
- Sütőpapíros tepsibe téve, előmelegített, 175C-os sütőben 8-11 perc alatt aranyszínűre sütjük.
- Néhány percig pihentetjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Milyen ötletes tényleg! Biztos jól mutat majd a fenyőfán. Mézes tésztával is el tudnám képzelni...
VálaszTörlésNagyon szépek a fotók, nemkülönben a kis jégcsapok. :) És ahogy a hozzávalókat elnézem, nagyon finomak is lehetnek! :)
VálaszTörlésNagyon szép, hangulatos képeket készítettél, és a süti is fincsi lehet!
VálaszTörlésMicsoda ötlet. Gyönyörű ez a süti és persze a képek is csodásak :-)
VálaszTörlésAnnyira szeretem az ilyen linzer jellegű süteményeket, és tényleg milyen kis ötletes, nagyon tetszik!! :)
VálaszTörlésOlyan jó kellemes ünnepi fotóid vannak, és téli hangulat a blogodon...
De szépek:) Áldott adventet kívánok :)
VálaszTörlésNagyon ötletes!!!
VálaszTörlés