Narancsos márványkalács
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 17,5 dkg vaj vagy margarin
- 17,5 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 közepes tojás
- 1 tk sütőpor
- 1 narancs reszelt héja
- 4 ek narancslé
- 10 dkg olvasztott minőségi étcsokoládé
- 1-2 ek rum vagy narancslikőr
- csipet só
Elkészítése:
- Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, puha vajat, cukrokat, tojásokat, narancshéjat és narancslevet, rumot, csipet sót és robotgéppel a tésztát simára keverjük.
- A massza felét egy kivajazott, kilisztezett kisebb sütőforma aljába öntjük, majd rácsorgatjuk az időközben megolvasztott csokoládé felét.
- Rákanalazzuk a maradék tésztát, majd arra az olvasztott csokoládé másik felét.
- Hegyes késsel örvényeket rajzolunk a keverékbe
- Előmelegített 160°C-os sütőben kb 50-60 percig sütjük. (a sütési idő tájékoztató jellegű, sütőfüggő!) Tűpróba!
- A megsült kalácsot 15 percig hagyjuk a formában hűlni, majd rácsra téve hűtsük ki teljesen.
- Tetszés szerint bevonhatjuk a tetejét csokoládéval is, de porcukorral megszórva is finom.
Inspiráció: Blikk Nők magazin
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!