2019. július 22., hétfő

Mézes, joghurtos málnafagyi












Ebben az izzasztó hőségben nekem csak a fagyi ad némi felfrissülést. Manapság már rengeteg féle jó minőségű főzött fagyi kapható, nem úgy, mint gyerekkoromban, amikor a fagyisnál volt 2 féle: a csokis meg a vaníliás. Igaz akkoriban 50 fillér volt egy gombóc belőle... Nem volt rá semmilyen topping, se tejszínhab, se fagyiöntet, se színes cukorka vagy csokidarabkák, mégis boldogan nyaltuk az iskolából hazafelé menet. Ez a joghurtos alapú, gyümölcsös nyári finomság pár perc alatt elkészül otthon, ha épp nincs a mélyhűtőnk rejtekén egy-két doboz a jeges hűsítőből. Fagylaltgéppel készítve persze sokkal krémesebb, finomabb lesz, de ha nincs ilyen csodamasina a birtokunkban, akkor is jól fog esni ebéd után és persze nincs benne mesterséges színezék, ízfokozó sem. Nagyon egyszerű az elkészítése, kedvünk és ízlésünk szerint más gyümölcsöket is használhatunk hozzá: pl.: epret, meggyet, áfonyát, szedret, barackot. Ha kedvet kaptatok hozzá, lepjétek meg vele egyik nap a családot!     

Mézes, joghurtos málnafagyi

Hozzávalók:

  • 30 dkg sűrű görög joghurt
  • 30 dkg málna 
  • 3 ek méz
  • 3 dl habtejszín
  • pici cukor
  • 1 bio lime (vagy sima, kezeletlen héjú citrom)

díszítéshez:

  • néhány szem málna
  • friss menta vagy citromfűlevél

Elkészítése:
  1. Botmixer poharába rakjuk a málnát, joghurtot, mézet, hozzáreszeljük a 1/2 lime vagy citrom héját, hozzáadjuk ízlés szerint a levét. (akit zavar a málna magja az finom szűrőn nyomja át felhasználás előtt a gyümölcsöt)
  2. Botmixerrel pürésítjük.
  3. A habtejszínt pici cukorral kemény habbá verjük - keveset félretehetünk belőle a fagyi tetejére - óvatosan hozzákeverjük a málnás krémhez. 
  4. Ha van fagylaltgépünk a fagyialapot elkészítjük benne, ha nincs, akkor jégkrémformákba vagy egy zárható műanyag dobozba öntjük és berakjuk a mélyhűtőbe néhány órára vagy egy éjszakára.  
  5. Utóbbi esetben a krémet a mélyhűtőből kivéve, fél óránként 3-4 alkalommal átkeverjük, hogy krémesebb legyen.
  6. Az elkészült fagylaltot kelyhekbe vagy poharakba kanalazzuk, a félretett tejszínhabbal, pár szem málnával és citromfű vagy mentalevéllel díszítjük.

 Inspiráció: NoSalty

2 megjegyzés:

  1. De fincsi lehet, szívesen elkanalaznék belőle egy tálkával :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katalin, de szívesen megkínáltalak volna belőle, de olyan hamar eltüntettük, hogy még én is rácsodálkoztam.

      Törlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!