Sajtos, baconos cukkinikenyér
Hozzávalók:
kb 6x13x22 cm-es sütőformához
- 3 tojás
- 1 tk cukor
- 1 dl olívaolaj
- 15 dkg héjával együtt lereszelt zsenge cukkini (nálam sárga és zöld vegyesen)
- 15 dkg kockázott bacon
- 10 dkg reszelt vörös cheddar sajt
- 3 szál újhagyma fehér része
- 1/2 kápia paprika
- 3 ek natur joghurt vagy tejföl
- 2-3 ek tejszín vagy tej
- 20 dkg liszt
- 1/2 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1 csapott tk só,vagy ízlés szerint
- őrölt bors, ízlés szerint
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- A kockázott bacont serpenyőben kevéske olaj hozzáadásával zsírjára pirítjuk, a zsírt leszűrjük.
- Egy tálban összekeverjük a száraz anyagokat: lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, borsot.
- Egy másik tálban tojást habosra keverjük a cukorral és az olajjal, hozzáadjuk a reszelt cukkinit, pirított bacont, sajtot, apróra vágott kápiát, felkarikázott újhagymát, joghurtot/tejfölt, tejszínt/tejet.
- A két tál tartalmát alaposan összekeverjük.
- A masszát kicsi, de magas szögletes sütőformába öntjük, 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük. (Tűpróba!)
- Langyosra hűlve kínáljuk, de hidegen is finom.
Épp azon agyalogtam mit kezdjek a cukkínikkal amik itthon vannak, lecsóba szoktam karikázni, dúsabbá teszi :-) Nos, azonnal viszem is a receptedet, mert ez isteni jó ötlet :-)
VálaszTörlésAnikó, örülök, hogy megtetszett a recept. Jó étvágyat hozzá!
TörlésTényleg nagyon szép színes, meg is jött az étvágyam hozzá :-)
VálaszTörlésLangyosan volt a legfinomabb, néhány szeletet tesztelésre beraktam a fagyasztóba is, ha újra megkívánjuk, majd előveszem, sütőben átmelegítem és már ehetjük is.
Törlés