2020. január 23., csütörtök

Fokhagymás-gyömbéres csirkeszárnyak kínai csípős káposztasalátával
















A csirkeszárny megosztó étel, de mi nagyon kedveljük. Aki szereti az egzotikusabb ízeket, annak ez a recept is biztosan tetszeni fog. Omlósan puha hús, ropogós is, ragacsos is, kicsit füstös és pikáns. Nincs sok macera vele és még pénztárcabarát is. Nagyon jól illenek mellé az egyszerű zöld saláták, de a coleslaw, majonézes kukorica vagy a különféle mártogatósok is. Köretnek sült burgonya vagy főtt rizs passzol, de nekünk nem hiányzott hozzá. 


Fokhagymás-gyömbéres csirkeszárnyak kínai csípős káposztasalátával

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • frissen őrölt bors
pác:
  • 5 ek olaj
  • diónyi frissen reszelt gyömbér
  • 4 duci gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk füstölt pirospaprika
  • 2 tk barnacukor vagy méz
  • 4 ek ketchup
  • 2 ek szójaszósz
  • 1/4 citrom leve
  • chiliszósz - ízlés szerint


csípős káposztasaláta:

  • 1 kg fejes káposzta
  • 1-2 sárgarépa
öntet:
  • 2 ek víz
  • 2 ek ecet
  • 1 ek cukor
  • Erős Pista vagy chili pehely - ízlés szerint


Elkészítése:

  1. A csirkeszárnyak végeit levágjuk, - felhasználhatjuk leveshez - a maradék húst az ízületnél kettévágjuk, egy mélyebb tálba tesszük.
  2. A pác hozzávalóit összekeverjük, ráöntjük a húsra, összekeverjük, hogy mindenütt jól átjárja.
  3. Egy éjszakára - de legalább 2-3 órára - a hűtőbe tesszük pácolódni.
  4. A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.
  5. A húsokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, lefóliázva kb 40 percre a sütőbe toljuk.
  6. Mikor a hús megpuhult, fóliát levéve szép pirosra sütjük.
  7. A káposztasalátához lereszeljük a káposztát és a megtisztított répát, lesózzuk, fél órát pihentetjük. 
  8. Közben elkészítjük az öntetet, ráöntjük a kifacsart zöldségekre, jól átforgatjuk, kicsit hagyjuk érlelődni. 





2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett a husi is és a pikáns saláta is, de hát tudjuk, hogy a csontok mellett mindig finomabb a hús is 😊. Szójaszószos-ketchupös csirkeszárnyakat néha én is sütök, jó mert a fűszereket is lehet kombinálni rajta. Nagyon guszta lett a tiéd!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes, hogy rántva nem szeretem, de ragacsosan vagy jó ropogósan imádom. Szerencsére a családban nem vagyok ezzel egyedül, így gyakran kerül terítékre.

      Törlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!