Minden kedves olvasómnak, ismerősömnek sikerekben gazdag, szerencsés és Boldog Új Évet Kívánok!
Parmezános szerencsekeksz
Hozzávalók:
tészta:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg hideg vaj
- 5 dkg reszelt parmezán
- 5 dkg darált mandula
- csipet só
tetejére:
- cayenne bors
Elkészítése:
- A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, sóval, hozzáadjuk a reszelt parmezánt és darált mandulát, sima tésztává gyúrjuk.
- Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 1 óra hosszára. (lehet 1 éjszakára is)
- A sütőt előmelegítjük 170°C-ra.
- A tésztát lisztezett felületen 3-5 mm vékonyra kinyújtjuk, kiszaggatjuk.
- A leeső részeket újra gyúrjuk és szaggatjuk.
- Sütőpapíros tepsire tesszük, cayenne borssal picit meghintjük.
- Sütőbe tolva kb 15-20 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz. (sütőfüggő!, de ne süssük túl, mert a sajt megég és keserű lesz.)
Kedves Nea!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :) Én is sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok neked! :)
Köszönöm, Gabi!
VálaszTörlésBÚÉK! Aki megeszi ezeket az aranyos malackákat, annak biztos szerencséje lesz 😊
VálaszTörlésÉn is ebben bízom! BÚÉK!
Törlés