2019. december 31., kedd

Parmezános szerencsekeksz













Ennek az évnek is elérkezett az utolsó napja és én még utoljára hoztam egy szerencsekekszet, bízván abba, hogy aki megsüti, annak tényleg szerencsét fog hozni. :) Nem nagy adag, de cserébe nagyon finom ízű, omlós, és laktató. Jól csúszik rá a pezsgő vagy a bor.

Minden kedves olvasómnak, ismerősömnek sikerekben gazdag, szerencsés és Boldog Új Évet Kívánok!   


Parmezános szerencsekeksz

Hozzávalók:

tészta:

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg hideg vaj
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 5 dkg darált mandula
  • csipet só

tetejére:


  • cayenne bors

Elkészítése:

  1. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, sóval, hozzáadjuk a reszelt parmezánt és darált mandulát, sima tésztává gyúrjuk.
  2. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 1 óra hosszára. (lehet 1 éjszakára is)
  3. A sütőt előmelegítjük 170°C-ra.
  4. A tésztát lisztezett felületen 3-5 mm vékonyra kinyújtjuk, kiszaggatjuk. 
  5. A leeső részeket újra gyúrjuk és szaggatjuk.
  6. Sütőpapíros tepsire tesszük, cayenne borssal picit meghintjük.
  7. Sütőbe tolva kb 15-20 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz. (sütőfüggő!, de ne süssük túl, mert a sajt megég és keserű lesz.)




4 megjegyzés:

  1. Kedves Nea!
    Köszönöm szépen! :) Én is sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok neked! :)

    VálaszTörlés
  2. BÚÉK! Aki megeszi ezeket az aranyos malackákat, annak biztos szerencséje lesz 😊

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!