Sem kedvem, sem időm nincs sütni mostanság, ezért készült néhány egyszerű hozzávalóból, - ami most a karantén ideje alatt itthon fellelhető volt - ez a könnyű és ízletes kanalaznivaló. A krémbe kevert kandírozott narancshéj és narancslikőr teszi kicsit különlegesebbé. Lehet még turbózni babapiskótával, zabkeksszel vagy ropogós müzlivel, ez esetben ezeket meglocsolhatjuk a befőtt levével. Friss, érett gyümölcsből készítve, jól behűtve, igazán kellemes, hűsítő myári desszert, de azért most is jól esett.
Barackos pohárkrém
Hozzávalók:
- 1 doboz (425 ml) őszibarackbefőtt
- 15 dkg mascarpone
- 1,5 dl joghurt
- 2 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek narancslikőr (elhagyható)
- 1 ek kandírozott narancshéj
díszítéshez:
- 5 dkg étcsokis tortabevonó
- néhány szem friss gyümölcs (nálam most eper)
Elkészítése:
- Az őszibarackbefőttet lecsöpögtetjük, kockákra vágjuk.
- A krémsajtot kikeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a cukrokat, apróra vágott narancshéjat és a likőrt.
- A gyümölcsöt lerétegezzük a krémmel, tetejére vízgőz felett megolvasztott étcsokoládét csorgatunk.
- Néhány szem friss gyümölccsel díszítjük.
- Azonnal kínálhatjuk, nem kell állnia.
Finom és mutatós desszertet készítettél, jó lehetett kanalazni 😊 Már hiányoltam is az újdonságaidat. 😊
VálaszTörlésMi is itthon vagyunk egész nap, csak vásárolni járunk néha, már nagyon várjuk hogy vége legyen, de azt hiszem arra még várni kell....
Sajnos minden nagyon megváltozott, én is itthonról dolgozom, de most nem nagyon van kedvem a főzéshez, fotózáshoz. Reméljük, hogy lassan túl jutunk ezen is.
Törlés