2020. április 10., péntek

Gyömbéres, narancsos sárgarépa juice













Bár az idei Húsvét mindenkinek nagyon más, mint az eddigiek, azért még lehet jókat enni és inni. A megszokottól eltérően nem készítettem most semmilyen alkoholos itókát, de ez a friss ízeket magában hordozó narancsos répa juice ugyanúgy megállja a helyét az ünnepi asztalon. Élénkítő, frissítő hatású, reggeli napindítóként is fogyaszthatjuk az év bármely szakában.

Gyömbéres, narancsos sárgarépa juice

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg sárgarépa
  • 4 narancs leve
  • 1 lime leve
  • méz - ízlés szerint
  • diónyi friss gyömbér (elhagyható)

Elkészítése:

  1. A megtisztított, apróbb darabokra vágott sárgarépát kevés vízzel összeturmixoljuk.
  2. Hozzáadjuk a narancs és a lime kifacsart levét, mézet, héjától megtisztított, feldarabolt gyömbért.
  3. Jól összeturmixoljuk.
  4. Finom szűrőn átszűrjük a folyadékot, a répahúsból teljesen nyomkodjuk ki a nedvességet.
  5. A répa juice-t poharakba öntjük, behűtjük.
  6. Citromkarikával, narancshéjjal díszítve kínáljuk.

TIPP: 

jégkockát is tehetünk a pohárba




1 megjegyzés:

  1. Finom, színes ízbombát készítettél, jól telhet mellette a húsvét....
    Boldog ünnepet és jó egészséget!

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!