Fahéjas fánk málnaszósszal
Hozzávalók:
tészta:
nedves hozzávalók:
- 2 tojás
- 3 ek cukor
- 1 vaníliarúd kikapart belseje (vagy vaníliáscukor, vanília őrlemény)
- 1 tk vanília aroma
- 1/2 narancs reszelt héja
- 1,25 dl tej
száraz hozzávalók:
- 25 dkg átszitált liszt
- 4 gramm porélesztő
- csipet só
málnaszósz:
- 30 dkg fagyasztott málna
- cukor - ízlés szerint
- pár csepp citromlé
sütéshez:
- bő olaj
Elkészítése:
- Külön-külön edénybe elkészítjük és összekeverjük a nedves és száraz hozzávalókat.
- A liszt közepébe mélyedést vájunk, beleöntjük a tejes-tojásos keveréket, közepétől kiindulva simára keverjük a tésztát.
- Letakarva 15 percig pihentetjük.
- A tésztát eldobható műanyag habzsákba töltjük, a zsák végét levájuk.
- Forró, de nem túl meleg kb 170-175°C-os bő olajba szaggatjuk úgy, hogy ollóval levágjuk a megfelelő mennyiségű tésztát.
- A kisült fánkocskákat rögtön megforgatjuk a fahéjas kristálycukorban.
- A málnaszószhoz egy edénybe öntjük a fagyasztott málnát, ízlés szerinti cukorral és pár csepp citromlével felfőzzük, mártás sűrűségűre beforraljuk.
- Ha kicsit kihűlt leturmixoljuk, finom szűrőn átszűrjük, hogy a málna magja ne maradjon benne.
- Tálaláskor a fánkok mellé kínáljuk, a fánkokat még megszórhatunk porcukorral.
De helyes kis fánkokat sütöttél, és azok szép friss málnaszemek, valami csodás! Meg is éheztem rendesen 😄.
VálaszTörlésEz egy nagyon egyszerű fánkocska, de a málnaszósz tényleg sokat "dobott" rajta.
Törlés