2021. február 6., szombat

Brokkolis csirke barnamártással












Rég volt már nálam ázsiai stílusú étel, pedig rajongok érte, ezért hoztam ma egy új receptet. Roppanós brokkolival, lédús csirkével, gazdag ízű barnamártással. Klasszikus kínai fogás otthoni kivitelben, mindösszesen fél óra alatt el is készül. Tökéletes választás, ha nincs sok időnk, de nem szeretnénk kompromisszumot kötni az ízek tekintetében. Varázslatos ázsiai aromák simulnak össze a selymes mártásban. Gyors, egyszerű, egészséges, ráadásul egyserpenyős étel.    


Brokkolis csirke barnamártással


Hozzávalók:

  • 35 dkg csirkemellfilé

pác:

  • 3 ek víz
  • 1 ek osztrigaszósz
  • 1 tk kukoricakeményítő
  • 1,5 tk olívaolaj

mártás:

  • 1,5 dl csirkehúsleves vagy csirkealaplé
  • 1,5 tk barnacukor
  • 1,5 ek világos szójaszósz
  • 2 tk sötét szójaszósz
  • 1 ek osztrigaszósz
  • 1 tk szezámolaj
  • csipetnyi fehérbors

valamint:

  • 30 dkg brokkoli
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 g fokhagyma
  • diónyi friss reszelt gyömbér
  • 1 ek kínai főzőbor (helyettesíthető száraz sherryvel)
  • 2 ek kukoricakeményítő 2 ek vízzel kikeverve


Elkészítése:


  1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, edénybe tesszük.
  2. A pác hozzávalóit összekeverjük, ráöntjük a húsra, jól átkeverjük, hogy jól bevonja mindenhol.
  3. 10 percet állni hagyjuk.
  4. Közben elkészítjük a mártást, a hozzávalókat összekeverjük egy pohárban.
  5. A wokban kevés vizet forralunk, 1-2 perc alatt megblansírozzuk benne a rózsáira szedett brokkolit.
  6. Lecsepegtetjük, félretesszük. 
  7. A wokot szárazra töröljük, magas lángon felmelegítjük.
  8. 2 evőkanál olajon megpirítjuk benne a bepácolt csirkét.
  9. A csirkehúst kiszedjük, félretesszük.
  10. 1 evőkanál olajat teszünk bele, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért, néhány másodpercig kevergetjük, hozzáadjuk a főzőbort és a mártást.
  11. Hagyjuk főni a keveréket, mikor kissé besűrűsödött, belekeverjük a vízzel kikevert keményítőt, mártás sűrűségűre beforraljuk.  
  12. Hozzáadjuk a csirkét és a brokkolit, beleforgatjuk a mártásba, átmelegítjük.
  13. Még forrón, párolt jázmin vagy basmati rizzsel tálaljuk.




2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett! A csirkemell nagyon hálás húsféle, mert számos elkészítési lehetősége van, ez is egy nagyon jó kínai változat! Szép guszta a tálalásod is, mint mindig 😋.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Nagyon jól sikerült, tele volt ízekkel.

      Törlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!