2022. szeptember 18., vasárnap

Szuper ropogós rántott csirke

 


















A családok többségénél a hétvégén biztos, hogy készül rántott hús. Mi is nagyon szeretjük, de egy idő után mindent meg lehet unni. Ezért ma a megszokott helyett kipróbáltam egy másik módszert. Nem újdonság a kefírben, joghurtban vagy íróban való pácolás, köztudott, hogy omlósan puhává varázsolja a húst. Hátha még kap egy extrán ropogós, fűszeres bundát is, akkor minden igényt kielégít, minden meg van benne, ami egy rántott hústól elvárható. A dupla bunda miatt rendkívül kiadós, ami az elszabadult árak mellett nem mellékes szempont. Időtakarékos, fél óra alatt már tálalni is tudjuk. Elégséges hozzá egy friss saláta, de ha tartalmasabb ebédet szeretnénk, sült burgonyát is kínálhatunk mellé.     


Szuper ropogós rántott csirke 

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé vagy bőr nélküli kicsontozott csirkecomb
  • bors

pác:

  • 3 dl író
  • 1-2 g zúzott fokhagyma
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 tk dijoni mustár 
  • 1 tk citromlé

lisztes keverék:

  • 25 dkg liszt
  • 1 ek sütőpor
  • 1 tk pirospaprika
  • 1/2 tk cayenne chili (kihagyhatja, aki nem szereti a csípőset)

sütéshez:

  • kb 1/2 liter olaj

Elkészítése:

  1. A pác hozzávalóit összekeverjük.
  2. A lisztes keveréket is összeállítjuk.
  3. A csirkehúst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, az összeset beleforgatjuk a pácba, 10-15 percet állni hagyjuk benne.
  4. Ezután egyesével megforgatjuk a húsokat a lisztes keverékben, majd ismét az írós pácban, (már nem kell állni hagyni) végül újból a lisztben. (a dupla panírozástól lesz jó ropogós a bunda)
  5. Forró, bő olajban kisütjük a húsokat, de ne legyen túl forró az olaj, mert könnyen megéghet a bunda, a belseje pedig nyers marad.
  6. Papírtörlőn lecsepegtetjük.
  7. Salátával, sült burgonyával, párolt zöldségekkel kínálhatjuk.  
  8. Mártogatós is készíthetünk hozzá.




5 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finom ebéd lehetett! Ilyet még nem ettünk, jó lenne majd kipróbálni 😊! A rántott húst szeretjük, de a hagyományos évente ha egyszer-kétszer készül, nem szeretek panírozni 😊. Szoktam néha palacsintatésztában, vagy orly módra készíteni, de a tied olyan guszta, hogy lehet hogy megpróbálkozok majd vele. Írót hol szereztél?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak bátorítani tudlak, tényleg nagyon finom. Írót én a S..r-ban vettem, de minden nagyobb áruházban lehet kapni. Sok sikert, ha kipróbálod!

      Törlés
    2. Köszönöm szépen, majd megnézem 😊.

      Törlés
  2. Pont volt itthon csirkemell, így rögtön ki is próbáltam. Tényleg nagyon finom. Köszi a receptet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lenka! Szívesen! Örülök, hogy ízlett. Örömmel látom, hogy még írod a blogot, kb egy időben kezdtük. :)

      Törlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!