2022. november 26., szombat

Diós marcipános koszorú


 











Bő egy hónap és itt a Karácsony. Én már hangolódom az ünnepekre a konyhában is. Ha valami gyors, finom és időtakarékos édességet szeretnék sütni, akkor gyakran a jó öreg leveles tésztát hívom segítségül. Így történt ez most is, de egy kicsit különlegesebb, ünnephez méltó tölteléket kapott. Aki szereti a diót, annak biztosan ízleni fog. Mogyoróval vagy mandulával is tölthető, ha a tetejét lekenjük tojással és meghintjük mandulapehellyel, akkor még gazdagabb ízvilágot kapunk.      

Diós marcipános koszorú
12-14 darab

Hozzávalók:

  • 2 csomag (2x270 gr) készre nyújtott leveles tészta

töltelék:

  • 10 dkg marcipán
  • 10 dkg darált dió
  • 1 tojás
  • 2 cs vaníliás cukor
  • csipet őrölt fahéj
  • csipet só
  • 4 ek rum

tetejére:

  • porcukor


Elkészítése:

  1. A marcipánt a darált dióval, tojással, rummal, vaníliás cukorral és a fűszerekkel összegyúrjuk.
  2. Az egyik leveles tésztát kihajtogatjuk, megkenjük a töltelékkel, ráhelyezzük a másik leveles tésztát. 
  3. Kb 2 cm-es csíkokra vágjuk.
  4. A csíkokat külön-külön spirál alakban megtekerjük, kör alakúra formázzuk, végeit szorosan összenyomkodjuk.
  5. A koszorúkat sütőpapíros tepsire helyezzük.
  6. Előmelegített, 220°C-os sütőben kb 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  7. Tetejét még melegen porcukorral meghintjük.  




2 megjegyzés:

  1. De szépek lettek! Nagyon finom lehetnek a gazdag tölteléktől, és micsoda illat szállhatott a konyhában. Nagyon csodásak, hangulatosak a képeid, akár jöhetne már a Jézuska! 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nagyon ízletes volt. Maradt néhány darab mára, de még most is finom puha volt.

      Törlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!