Nem rajongok különösebben ezért a kissé őrült ünnepért, de az utóbbi években mindig hozok egy-egy receptet, megemlékezve róla. Még hetekkel ezelőtt kaptam szép nagy jalapeno paprikákat a piacon, nagyon jó áron. Egy részét eltettem savanyúságnak télire, de a maradékot egy ideje csak tologattam a hűtő polcán, néha használtam belőle hamburgerbe vagy wrapba, de így is csak kevéske fogyott belőle. A neten keresgélve akadtam rá erre a receptre, így két legyet ütöttem egy csapásra, mert a halloweeni ötlet is meg lett és az alapanyagot is elhasználtam. A képeket elnézve, szegény múmiák elég riadtan pislognak a kényszerzubbony alatt. Ízre nagyon finomak voltak, a még melegen olvadozó, nyúlós sajt nagyon jól harmonizált a sült paprikával. A fokhagymás-tejfölös mártás is jól kiegészítette az ízeket, de én még egy forró pirítóst is készítettem hozzá.
Haloweeni jalapeno múmiák:
Hozzávalók:
- 8-10 db jalapeno paprika
- 25 dkg krémsajt
- 10 dkg vörös cheddar
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk fokhagymapor
- só
- bors
lekenéshez:
- 1 tojás
valamint:
- 1 csomag levelestészta
- cukorszem
Elkészítése:
- A jalapeno paprikákat hosszában félbevágjuk, magjait kiszedjük egy kiskanál segítségével.
- Egy tálban összekeverjük a puha krémsajtot, reszelt cheddart, pirospaprikát, fokhagymaport, ízlás szerinti sót, borsot.
- A paprikákat megtöltjük a fűszeres sajtkrémmel.
- A levelestésztát vékony csíkokra vágjuk, megsodorjuk, a paprikák köré tekerjük úgy, hogy egy kis rést hagyjunk a szemeknek.
- A múmiákat szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük felvert tojással, 180°C-on kb 15 percig sütjük.
- Mikor kisültek, a kihagyott részbe beleillesztjük a cukorszemeket.
- Melegen fogyasztjuk, fokhagymás tejfölt kínálhatunk hozzá mártogatósnak.
Bár mi sem rajongunk ezért az az ünnepért, de nagyon ötletes, aranyosak lettek a kis múmiák ☺️. És nem utolsó sorban nagyon finomak lehettek, szuper vacsora vált belőlük!
VálaszTörlésA képeid is nagyon szépek, hangulatosak, mint mindig!
Köszönöm Katalin! Izletes és laktató volt, hamar el is fogyott.
Törlés