Már csak szűk egy hónap van karácsonyig, így nálam már megkezdődött a kísérletezgetések, próbasütések időszaka. Megint a "jó öreg" leveles tésztához nyúltam, legfőképp azért mert már fel kellett használni. Ez egy nagyon egyszerű és gyors édesség, kicsit már az ünnepre hangolva. Ropogós külsőbe rejtett krémes, vaníliás-citrusos belső. Apró kis falatkák, melyeket jövet-menet el lehet csenegetni a süteményes tálcáról. Mini habroló cső hiányában elkészíthető normál méretben is, ugyanolyan finom lesz, csak kb fele mennyiségű roló lesz belőle.
Karácsonyi mascarponés narancsos mini habroló
Hozzávalók:
24 db-hoz
- 1 cs (275 gramm) készre nyújtott leveles tészta
krém:
- 15 dkg mascarpone
- 1 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk vanília aroma
- kevéske porcukor (ízlés szerint)
- 1/2 kezeletlen narancs reszelt héja
- 2-3 ek narancslé
lekenéshez:
- 1 felvert tojás
mártogatáshoz:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
díszítéshez:
- szórócukor
egyéb:
- mini habroló cső
Elkészítése:
- A leveles tészát kihajtogatjuk, 24 csíkra vágjuk. (először elfelezzük, majd mindkét oldalon 12 db 2 cm széles csíkot vágunk)
- A habroló csövet megolajozzuk, szorosan feltekerjük rá a tésztát úgy, hogy a tekerések félig fedjék egymást.
- Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk úgy, hogy a tésztavégek alulra kerüljenek.
- Felvert tojással megkenjük, kevés vízzel megspricceljük.
- Előmelegített 200°C-os sütőben kb 12-15 perc alatt (sütőfüggő) aranybarnára sütjük.
- Még melegen lehúzzuk a tésztát a csövekről, rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
- A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, megmártjuk benne a rolók keskenyebbik végét, megszórjuk szórócukorral, hagyjuk teljesen megdermedni.
- A krémhez felverjük a habtejszínt, összekeverjük a többi hozzávalóval, csillagcsöves habzsákba töltjük.
- A rolók mindkét végén betöltjük a krémet úgy, hogy kicsit kilátszódjon a végein.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!