2024. december 15., vasárnap

Diós korong marcipán jégvirággal

 







Advent harmadik vasárnapjára sütöttem ezeket a dekoratív sütikéket. Diós korongok vannak összeragasztva egy kis házi baracklekvárral, meghempergetve csokoládéban és egy újabb dióréteg került az oldalára is. Napokkal előbb is elkészíthető, még jót is tesz neki egy kis állás, mert kissé visszapuhulnak a diós korongok. A marcipán jégvirágok akár el is maradhatnak a tetejéről vagy szórócukorral is helyettesíthetők.     

   

Diós korong marcipán jégvirággal

Hozzávalók:

30-32 db-hoz


tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 tojássárgája
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet só

töltéshez:

bevonat:
  • 15 dkg olvasztott csokoládé
  • 1-2 ek olaj
  • 15 dkg durvára aprított dió

jégvirág:

  • 15-20 dkg natur vagy fehér színű marcipán 


Elkészítése:


  1. A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, elmorzsoljuk benne az apróra felkocázott vajat.
  2. Hozzáadjuk a darált diót és a tojássárgáját, egynemű tésztává gyúrjuk.
  3. Gombócot formálunk belőle, fóliába téve 1 óra hosszára a hűtőbe tesszük.
  4. Pihentetés után 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, 5-6 cm-es kerek kiszúróval kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapíros tepsibe téve 170°C-on kb 12-15 perc alatt (sütőfüggő!) aranybarnára sütjük.
  6. A korongokat rácson hagyjuk kihűlni, sárgabaracklekvárral 1-1-et összeragasztunk.
  7. Ezután a szélét körbe forgatva megmártjuk a kevés olajjal összeolvasztott csokoládéban, majd durvára vágott dióban megforgatjuk.
  8. A tetejüket is bevonjuk az olvasztott csokoládéval, marcipánból kiszaggatott jégvirágokkal díszítjuk, hagyjuk teljesen megszilárdulni, mielőtt tálaljuk..

  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!