Sokan készítenek a húsvéti sonka mellé sárga túrót is, melynek édessége nagyon jól passzol a füstölt ízhez. Én még sosem készítettem, talán egyszer annak az ideje is eljön, de most valamilyen sós túrós "kísérőt" keresve akadtam rá a neten erre a csodaszép túrókrém roládra. Kevés összetevőből nagyon szép és látványos a végeredmény. Én kicsit másképp készítettem, nálam került bele zselatin is, nem mertem megkockáztatni, hogy szétesik és a díszítést is csak másnap applikáltam fel a már megdermedt roládra. Nekem így egyszerűbb volt. Igazán tavaszias, ünnepies fogás, jól illik a sonka mellé, de csak friss kalácsra kenve is fogyasztható.
Színes túrókrém rolád
Hozávalók:
- 75 dkg krémes túró
- 15 dkg natur vajkrém
- só
- bors
- 6 lapzselatin
díszítéshez:
mindenből egy kevés
- kígyóuborka
- retek
- lilahagyma
- kápia paprika
- kapor
- petrezselyem
- ehető virágok (nálam ibolya, árvácska)
Elkészítése:
- A lapzselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, majd kevéske meleg vízben feloldjuk.
- A túrót és a vajkrémet keverőtálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, nagyon lassú fordulatszámon géppel összekeverjük.
- Hozzáöntjük a feloldott zselatint, alaposan belekeverjük. (én 1/2 órára betettem kicsit dermedni a hűtőbe)
- Kb egy 30x40 cm-es folpack fóliát kiterítünk, hosszanti oldalával párhuzamosan kb 10-12 cm szélesen középen ráhalmozzuk a túrókrémet, majd a fólia segítségével jó szorosan feltekerjük rolád formára.
- A fólia két végét is megcsavarjuk jó szorosan, kicsit megsodorjuk a roládot, hogy szép hengert kapjunk.
- Hűtőben hagyjuk egy éjszakán át.
- Másnap a fóliát levéve egy tálaló tányérra helyezzük.
- A megmosott, leszárított zöldségeket hajszál vékonyra szeleteljük, közvetlen tálalás előtt megdíszítjük vele a rolád tetejét, oldalát, közé rakjuk a petrezselymet, kaprot, ehető virágokat.
- Fonott kaláccsal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!