Az idén répatorta helyett kuglófot fogok sütni az ünnepekre. Ma meg is ejtettem a főpróbát. Nagyon könnyed és szaftos lett a süti tésztája a görög joghurttól és az olajtól. Nem fujtós vagy nyögvenyelős. Friss gyümölcsként málna került bele, de szerintem eperrel vagy áfonyával is finom lehet. Nem csak a tetején van fehér csokoládé, de a tésztájába is került belőle, amitől csak még ízletesebb lett. Ez nem egy "békebeli" nagy kuglóf, de a délutáni csemegézéshez pont elegendő egy család számára.
Fehér csokis-málnás kuglóf
Hozzávalók:
16 cm-es kuglóf formához
tészta:
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 15 dkg görög joghurt
- 1 tk vanília aroma
- 20 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- 8 dkg fehér csokoládé
- 1 doboz (125 gr) friss málna
máz:
- 8 dkg fehér csoki
- 1-2 ek tejszín vagy tej
Elkészítése:
- Sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- A lisztet elkeverjük a csipet sóval, sütőporral.
- Egy másik edényben a tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vanília aromát, olajat, görög joghurtot, jól elkeverjük.
- Összedolgozzuk a liszttel, beleforgatjuk az apróra vágott fehércsokit és a málnát.
- Kivajazott, kilisztezett kuglóf formába öntjük, kb 30-40 percig sütjük (Tűpróba!)
- Kicsit hagyjuk hűlni, mielőtt a formából kiborítjuk.
- Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
- A mázhoz gőz fölött felolvasztjuk a fehércsokit egy kevés tejjel vagy tejszínnel, rácsorgatjuk a kihűlt kuglófra.
- Vágott pisztáciával, friss málnával díszíthetjük.
Ismét egy nagyon szép és finom édesség került az asztalodra! És milyen szépek a málnák is!
VálaszTörlésÁldott, szép húsvétot kívánok Neked és kedves családodnak, sok finomsággal és sok locsolóval!
Katalin, én is békés, boldog Húsvéti ünnepeket kívánok sok finomsággal az asztalon.
Törlés