Ez egy igazán puha, egyszerű, de könnyen elkészíthető édesség. Ideális nyári finomság, mikor már jó érett, illatos és zamatos a füge. Délutáni kávé, limonádé vagy gyümölcslé mellé ajánlom desszertnek.
Fügés-mandulás torta
20 cm-es tortaformához
Hozzávalók:
tészta:
- 15 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- 11 dkg puha vaj
- 11 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg mandula
- 2 tojás
- 3 ek tej
- 1 bio citrom reszelt héja
- csipet só
tetejére:
- 4-5 db érett füge
- porcukor
- mandulapehely (opcionális)
- (bourbon)vanília fagylalt
Elkészítése:
- A mandulát durvára aprítjuk.
- Robotgéppel a puha vajat habosra keverjük a cukrokkal.
- Adagokban hozzáadjuk a felvert tojást.
- Hozzáreszeljük a citromhéjat, hozzáadjuk a csipet sót.
- Az átszitált liszthez hozzákeverjük a sütőport, kanalanként a tojásos masszához adjuk, tejjel lazítjuk, végül belekeverjük a mandulát is.
- A tésztát vajazott, lisztezett tortaformába öntjük, tetejét elsimítjuk, kirakjuk a felszeletelt fügével. (megszórhatjuk mandulapehellyel is, de ez elmaradhat)
- Előmelegített 170°C-os sütőben kb 45 percig sütjük (Tűpróba!)
- Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
- Tálaláskor tetejét porcukorral meghintjük
- Vanília fagylaltot kínálhatunk mellé.
.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!