Az ünnep közeledtével megint előkerült a mindenre jó leveles tészta. Előételnek tökéletesek ezek a ropogós, illatos csillagformájú falatkák. A hagyományokhoz híven, mely szerint illik halat enni, lazacos töltelék került bele. Bár én még mindig nem kedvelem a halakat, de azért egy évben egyszer, kétszer megeszem, egyik ilyen alkalom a karácsony. Aki viszont szereti a halat, annak érdemes megkóstolnia. A ropogós leveles tészta és a lágy halas, sajtos krém finom eleganciát kölcsönöz az ételnek.
Krémsajtos lazacos csillagok leveles tésztából
kb 20-22 db-hoz
Hozzávalók:
- 2 cs. (2x270 gr) készre nyújtott leveles tészta
- 1 felvert tojás a lekenéshez
- szezámmag (fehér és fekete) szóráshoz
- 10 dkg füstölt lazac
- 120 gr natur krémsajt
- 5 dkg kígyóuborka
- 2-3 szál friss kapor (elhagyható)
- frissen őrölt bors
- kb 2 dkg (maréknyi) rukkola
Elkészítése:
- A leveles tésztát kitekerjük, közepes méretű csillag alakú kiszúróval kiszúrjuk.
- A csillagokat szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, felvert tojással lekenjük, megszórjuk a szezámmaggal.
- Előmelegített 200°C-os sütőben kb 10 perc alatt megsütjük.
- Rácson hagyjuk kihűlni.
- Közben elkészítjük a tölteléket: apró darabokra vágjuk a lazacot, tálba tesszük, hozzáadjuk a krémsajtot, kis kockákra vágott uborkát, finomra aprított kaprot, borsozzuk, alaposan összekeverjük.
- Két csillagot összeragasztunk a töltelékkel úgy, hogy az alsót megfordítjuk, rákenjük a tölteléket, rátesszük a rukkolát, ráhelyezzük a felső részt szezámmagos felével felfelé.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!