2010. október 10., vasárnap

Csirkemell parmezánbundában



Ez az étel bizonyára nem a gasztronómia csúcsa, de jól beleillik a rohanós hétvégékbe. A parmezán markáns, átható íze a legegyszerűbb ételt is izgalmassá tudja tenni. Könnyű ebéd vagy vacsora, pillanatok alatt elkészül.

Elkészítési idő: 50-60 perc

Csirkemell parmezán bundában

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 10 dkg bacon
  • 15 dkg trappista sajt
  • 15 dkg reszelt parmezán
  • 2 dl tejszín
  • 1 tojás
  • liszt


Elkészítése:

  1. A félbevágott csirkemellfiléket vízszintesen úgy vágjuk be, hogy lappá tudjuk nyitni, így nagyobb lesz a felülete, kiklopfoljuk, megsózzuk. Mindegyikre egy szelet bacon szalonnát és egy szelet sajtot teszünk, roládnak feltekerjük.
  2. Lisztbe, felvert tojásba majd reszelt parmezánba forgatjuk a tekercseket, kivajazott jénai edénybe rakjuk, meglocsoljuk a tejszínnel és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  3. Vajon párolt zöldségkörettel tálaljuk.






6 megjegyzés:

A komment nem tartalmazhat linket