Jó néhány zsemle megmaradt a hétvégéről. Ha már kicsit szikkadt, az esetek többségében bundás zsemlét vagy zsemlemorzsát készítek belőle. Az újrahasznosítás jegyében a konyhában fellelhető alapanyagokból ezt a ropogós harapnivalót varázsoltam néhány perc alatt az asztalra. Finom vacsora kerekedett belőle.
Elkészítési idő: 20 perc
Zöldfűszeres zsemleropogós
Hozzávalók:
- 8 zsemle
- 15 dkg vaj
- 8 dkg Pannónia sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor snidling
- friss bazsalikomlevelek
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
- A puha vajat habosra keverjük az apróra vágott petrezselyemmel, snidlinggel, bazsalikommal és zúzott fokhagymával, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, végül belekeverjük a reszelt sajtot is.
- A zsemlét felülről ötször-hatszor bevágjuk úgy, hogy az alját nem vágjuk át, az így nyert szeleteket megkenjük a fűszeres vajjal.
- A zsemléket tűzálló tálba tesszük, tetejét kevés vízzel megspricceljük, forró sütőben ropogósra sütjük.
Ez egy nagyon klassz ötlet! Már viszem is! :)
VálaszTörlésÁÁÁÁÁÁ isteni
VálaszTörlés