2010. október 31., vasárnap

Padlizsán-álom




Könnyű kis esti vacsorára készült ez a mediterrán ízeket idéző padlizsános finomság. Bár itt az ősz, próbáltam egy kicsit a nyár hangulatát, ízét visszacsempészni a konyhába. Annyira finomra sikerült, hogy pillanatok alatt betermeltük egy kis forralt bor kíséretében.

Elkészítési idő: 60 perc

Padlizsán álom

Hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán
  • 2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • pizza mozzarella
  • 2 paradicsom
  • bazsalikom
  • oregano
  • kapribogyó
  • szardella
  • olívaolaj


Elkészítése:

  1. A padlizsánokat kb 1 ujjnyi vastagságúra felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk.
  2. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk a padlizsán korongokat, kevés olívaolajjal megspricceljük és forró, 190 C-os sütőben kb 30 percig sütjük.
  3. Kivesszük a sütőből, rátesszük a felszeletelt mozzarellát, oregánoval meghintjük, ráteszünk egy paradicsom karikát és pár szem kapribogyót, a tetejére ráültetünk egy feltekert szardella filét. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk.
  4. Visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt megolvad, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.





1 megjegyzés:

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!