A túró-gyümölcs párosítás mindig nyerő nálunk. A csülkös bableves után nem akartam túrós tésztát vagy palacsintát adni, de mindenképpen túrós finomságra gondoltam. Némi keresgélés után bukkantam rá erre a receptre, megtetszett, mert a mandarinos változat nem túl szokványos és még mutatós is. Kipróbáltam, megsütöttem, megettük.
Elkészítési idő: 60 perc
Tepsis túrós
Hozzávalók:
tészta:
- 35 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 15 dkg túró
- 1 tojás
- 7,5 dkg cukor
- 6 ek tej
- 6 ek olaj
- csipet só
töltelék:
- 2 doboz mandarin konzerv
- 4 tojás
- 1 kg túró
- 5 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliáscukor
- 1,2 dl olaj
- zsiradék a tepsi kikenéséhez
- 1 cs színtelen tortazselé
Elkészítése:
- A tésztához a lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a sütőport, hozzáadjuk a túrót, tojást, olajat, tejet, cukrot, sót, tésztává gyúrjuk.
- A töltelékhez lecsöpögtetjük a mandarint, a levét felfogjuk egy edényben. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját a túróhoz adjuk, a massszát simára keverjük a cukorral, vaníliáscukorral és az olajjal, végül a tojások keményre vert habját is hozzáforgatjuk.
- Egy közepes tepsit zsiradékkal kikenünk és beletesszük a tésztát, egyenletesen rásimítjuk a túrós masszát, rárakjuk a lecsepegtetett mandarinokat.
- Előmelegített sütőben 160-180 C-on kb 35-40 perc alatt megsütjük, kihűtjük.
- A mandarin levét - ha nincs annyi - kiegészítjük víz hozzáadásával 2,5 dl-re, a tortazselét elkészítjük a csomagolás utasításai szerint, majd a kihűlt süteményre öntjük, hagyjuk megdermedni.
Mutatós és biztos finom is!
VálaszTörlésHű nagyon szépséges, nagyon szeretem az ilyen sütiket
VálaszTörlés