Ez az étel bizonyára nem a gasztronómia csúcsa, de jól beleillik a rohanós hétvégékbe. A parmezán markáns, átható íze a legegyszerűbb ételt is izgalmassá tudja tenni. Könnyű ebéd vagy vacsora, pillanatok alatt elkészül.
Elkészítési idő: 50-60 perc
Csirkemell parmezán bundában
Hozzávalók:
Elkészítése:
- 2 csirkemellfilé
- 10 dkg bacon
- 15 dkg trappista sajt
- 15 dkg reszelt parmezán
- 2 dl tejszín
- 1 tojás
- liszt
- só
Elkészítése:
- A félbevágott csirkemellfiléket vízszintesen úgy vágjuk be, hogy lappá tudjuk nyitni, így nagyobb lesz a felülete, kiklopfoljuk, megsózzuk. Mindegyikre egy szelet bacon szalonnát és egy szelet sajtot teszünk, roládnak feltekerjük.
- Lisztbe, felvert tojásba majd reszelt parmezánba forgatjuk a tekercseket, kivajazott jénai edénybe rakjuk, meglocsoljuk a tejszínnel és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
- Vajon párolt zöldségkörettel tálaljuk.
Nagyon, nagyon finom lehet.:-)
VálaszTörlésGyönyörű, isteni
VálaszTörlésIsteni lehet :)
VálaszTörlésGYönyörű!
VálaszTörlésHogy nem csúcs??? Dehogynem!!!!
VálaszTörlésCsatlakozom a többiekhez...fenséges! :)
VálaszTörlés