Elkészítési idő: 90 perc
Ropogós libatepertő házilag
Hozzávalók:
- 1 kg bőrös (!) libaháj
- 3 dl víz
- 2 ek tej
- só
Elkészítése:
- A megtisztított libahájat alaposan megmossuk, kb 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk és egy mély lábasba tesszük, hogy sülés közben a zsír ki ne fusson.
- 3 dl vizet öntünk alá, fedő alatt közepes lángon 20 percig sütjük.
- A fedőt levéve nagy lángon sütjük tovább, többször megkevergetjük, amikor már szép világosbarna színe van (kb még 40-50 perc), egy fakanállal kicsit megütögetve "kopog" akkor jó.
- Ekkor elzárjuk alatta a lángot, a fedőt az egyik kezünkbe vesszük, a másikkal óvatosan hozzáadjuk a tejet, a fedővel gyorsan letakarjuk, és addig hagyjuk így, amíg sistereg.
- Így nem csak ropogós, hanem omlós is lesz a tepertő.
- Ha már nem sistereg, egy lapát segítségével a tepertőt óvatosan az edény falához nyomkodjuk,
- Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradék felitatódjon, sózzuk.
- Langyosan, friss kenyérrel, lila hagymával kínálva igazi magyaros ínyencség.
ÁÁÁÁÁÁ IMÁDOM
VálaszTörlésez nagyon nagyon nagyon jól hangzik:))))és annyira kívááááánom amiatt a kép miatt:))))
VálaszTörlés