2011. június 12., vasárnap

Meggyzselés túrókrém



Egy imádni való, hűsítő desszert meleg napokra a citrusok savanykás ízével ötvözve.


Elkészítési idő: 45 perc

Meggyzselés túrókrém

Hozzávalók:

túrókrém:

  • 50 dkg túró
  • 12 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja és ízlés szerint leve
  • 2 dl habbá vert tejszín

meggyzselé:

  • 30 dkg magozott meggy
  • 5-10 dkg cukor (a gyümölcs savanyúságától függően)
  • 1 evőkanál keményítő vagy vaníliás pudingpor
  • 1 dl víz
  • 1 narancs reszelt héja

díszítés:

  • tejszínhab
  • pisztácia

Elkészítése:

  1. A meggyet a cukorral egy edényben összefőzzük, a keményítőt a vízzel simára elkeverjük, besűrítjük vele a meggyes ragut.
  2. A tűzről levéve belereszeljük a narancshéjat, elkeverjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A túrót simára keverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal, ízlés szerinti citromlével.
  4. A túrókrémhez keverjük a felvert tejszínhabot.
  5. A túrókrémet és a meggyzselét egymásra rétegezzük egy kehelyben.
  6. Tetejét tejszínhabbal és apróra vágott pisztáciával díszítjük.


Forrás: Nők Lapja Konyha






6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta hűsítő poharas édesség !Szívesen kiűrítenék most nagyhirtelen egy poharat!

    VálaszTörlés
  2. Hmm, pohárkrémek a gyengéim! :-) Nagyon szép!

    VálaszTörlés
  3. 2 liter tejszín kell hozzá? Vagy ez csak elírás?

    VálaszTörlés
  4. Kedves Anna!

    Köszönöm az észrevételt. Természetesen 2 dl, csak elírás történt. Javítottam.

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket