2012. június 12., kedd

Sajttal, baconnal, kukoricával töltött cukkini






Hús nélküli könnyű, laktató fogás. Na jóóó, egy kis light-os bacon szalonna is került bele, de tényleg (nem) csak az íze kedvéért. A héten a főzésnél fő szempont volt a gyorsaság, no de attól, hogy gyorsan elkészül még finom is kell legyen. A tarsolyomban őrizgettem már egy ideje ezt a recept, a netről mentettem el, de a "feltaláló"-jára sajnos nem sikerült ráakadnom. Bárki volt is köszönet neki!

Elkészítési idő: 45 perc

Sajttal, baconnal, kukoricával töltött cukkini

Hozzávalók:

  • 4 zsenge cukkini
  • 5 dkg trappista sajt
  • 10 dkg kockázott bacon
  • 15 dkg konzerv csemegekukorica
  • 5 dkg krémsajt
  • frissen őrölt bors


Elkészítése: 

  1. A cukkiniket megmossuk, megtöröljük, hosszában kettévágjuk. Magokat óvatosan kikapargatjuk, a cukkiniket néhány percre lobogó sós vízbe dobjuk, hogy kicsit megpuhuljanak, (nem szabad túl puhára főzni) kiszedjük, majd rögtön hideg vízbe tesszük, így szépen  megtartják majd a formájukat. Papírtörlőn leszárítjuk, sütőtálba, egymás mellé tesszük őket.
  2. A trappista sajtot apróra felkockázzuk, a cukkinik üregébe szórjuk.
  3. A lecsöpögtetett kukoricát összekeverjük a krémsajttal és a kockázott baconnal, picit sózzuk.
  4. A tölteléket ráhalmozzuk a cukkinikre, frissen örölt borsot tekerünk rá, meleg sütőben negyed órát sütjük.     




2 megjegyzés:

A komment nem tartalmazhat linket