Eredetileg sajtos csigát készültem sütni a hétvégére, de a mélyhűtőben rábukkantam egy adag pirított káposztára. Ha káposztás tésztát vagy lángost csinálok, amit nem csak sajtosan - tejfölösen szeretünk, de a pirított káposztás változat is a kedvencünk, akkor mindig nagyobb mennyiséget készítek belőle és egy adag általában aranytartaléknak a hűtőben landol. Ez egy leveles tésztával készült expressz változat, de még szinte ki sem tudtam venni a sütőből már elfogyott az utolsó morzsáig.
Elkészítési idő: 80 perc
Káposztás csiga
Hozzávalók:
- 1 közepes fejes káposzta
- kevés olaj
- 1 csomag Tante Fanny levelestészta
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- pirospaprika
- cukor
- 1 tojás
Elkészítése:
- A káposztát megreszeljük, megsózzuk és fél órát állni hagyjuk, majd kicsavarjuk és a felforrósított olajra tesszük. Takaréklángon állandóan kevergetve megpirítjuk, a végén sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köményt, pirospaprikát és ízlés szerint egy kevés cukrot.
- A leveles tésztát kivesszük a zacskóból, kitekerjük és a kihűlt káposztát egyenletesen elegyengetjük rajta.
- A hosszabbik oldalától indulva szorosan feltekerjük, mint a rétest és éles késsel ujjnyi vastagon felszeleteljük.
- Az így kapott csigákat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, nem túl szorosan, mert sülés közben a csigák megnőnek egy kicsit.
- Tetejüket felvert tojással megkenjük és 220 C-os forró sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Még sohasem ettem. a káposztás tészta nem a kedvencem. De nagyon guszta ez a csiga, szívesen megkóstolnám.
VálaszTörlésMaga a káposztás tésztát nem igazán kedvelem, de sütikben már ettem és úgy bejött. Azt hiszem ezt is szívesen megkóstolnám, mert nagyon fenségesen néz ki.
VálaszTörlésEl tudom képzelni, milyen finom lehet!:-))
VálaszTörlés