Elkészítési idő: 30 perc
Pácolás: 6-8 óra
Joghurtban pácolt pulykamell fetás cukkinitekercsekkel
Hozzávalók:
Joghurtban pácolt pulykamell fetás cukkinitekercsekkel
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- 3 dl joghurt
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 tk méz
- 2 zsenge cukkini
- 10 dkg natúr krémsajt
- 20 dkg feta
- citromlé
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítése:
- A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
- A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt belekeverjük a joghurtba, belecsorgatjuk a mézet is.
- A pulykaszeleteket egy zárható edénybe tesszük, ráöntjük a joghurtot, hogy mindenütt ellepje.
- Legalább egy fél napra betesszük a hűtőbe, de még jobb, ha előző este készítjük el.
- A zsenge cukkiniket megmossuk és héjastól hosszában vékony szeletekre vágjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon mindkét oldalát megsütjük.
- Papírtörlőre téve a felesleges olajat leitatjuk róla.
- Megvárjuk míg langyosra hűl.
- A fetát összekeverjük a krémsajttal, friss citromlevet adunk hozzá, majd a kihűlt cukkiniket megtöltjük vele, feltekerjük.
- A pácolt húst olajon kisütjük, de vigyázni kell, mert a joghurt miatt könnyen odaég.
- A kisült pulykamellet a sajtos cukkinitekercsekkel tálaljuk.
- Grillen sütve még finomabb.
Csodás összeállítás. Nagyon finom lehet
VálaszTörlésNekem a cukkíni nem kedvencem,de a többi!!!!!!-ilyet kell készítenem,hamarosan!!! :)
VálaszTörlés