2010. június 19., szombat

Joghurtban pácolt pulykamell fetás cukkinitekercsekkel



Elkészítési idő: 30 perc
Pácolás: 6-8 óra

Joghurtban pácolt pulykamell fetás cukkinitekercsekkel

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 3 dl joghurt
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 tk méz
  • 2 zsenge cukkini
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 20 dkg feta 
  • citromlé
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítése:

  1. A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 
  2. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt belekeverjük a joghurtba, belecsorgatjuk a mézet is.
  3. A pulykaszeleteket egy zárható edénybe tesszük, ráöntjük a joghurtot, hogy mindenütt ellepje. 
  4. Legalább egy fél napra betesszük a hűtőbe, de még jobb, ha előző este készítjük el.
  5. A zsenge cukkiniket megmossuk és héjastól hosszában vékony szeletekre vágjuk. 
  6. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon mindkét oldalát megsütjük. 
  7. Papírtörlőre téve a felesleges olajat leitatjuk róla. 
  8. Megvárjuk míg langyosra hűl.
  9. A fetát összekeverjük a krémsajttal, friss citromlevet adunk hozzá, majd a kihűlt cukkiniket megtöltjük vele, feltekerjük.
  10. A pácolt húst olajon kisütjük, de vigyázni kell, mert a joghurt miatt könnyen odaég.
  11. A kisült pulykamellet a sajtos cukkinitekercsekkel tálaljuk.
  12. Grillen sütve még finomabb.





2 megjegyzés:

  1. Csodás összeállítás. Nagyon finom lehet

    VálaszTörlés
  2. Nekem a cukkíni nem kedvencem,de a többi!!!!!!-ilyet kell készítenem,hamarosan!!! :)

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!